fbpixel

Welkom in: Westerlo

Westerlo is gelegen in het zuiden van de Antwerpse Kempen, op de grens met het Hageland en de Limburgse Kempen. Deze gemeente is uiterst goed bereikbaar, zowel via de E313 als via de E34 én bevindt zich centraal tussen Antwerpen en Hasselt.

Westerlo is samengesteld uit 7 deelgemeenten: Westerlo-Centrum, Tongerlo, Oevel, Zoerle-Parwijs, Oosterwijk, Heultje en Voortkapel.

Lees meerchrevron down
Welkom in: Westerlo
image-text

Parel van de Kempen

Westerlo wordt ook wel ‘Parel van de Kempen’ genoemd, mede omdat er 3 grote natuurgebieden aanwezig zijn, namelijk ‘Kwarekken’, ‘Beeltjens’ en ‘Het Riet’. Tevens werd het uitzicht van Westerlo destijds mee vorm gegeven door de adellijke familie ‘De Merode’. Het kasteel ‘Prins De Merode’ wordt tot op heden nog bewoond door leden van de oorspronkelijke familie. Het domein van dit kasteel is dan ook enkel toegankelijk tijdens de evenementen die er jaarlijks worden georganiseerd. Vanuit dit kasteeldomein werden kaarsrechte, brede dreven aangelegd met eeuwenoude eiken aan de rand ervan.

Jeanne De Merode

In het kasteel ‘Jeanne De Merode’ is het gemeentehuis van Westerlo gevestigd.

De voormalige pastorie van Oevel is al sinds 1970 de vaste stek van het Heemmuseum en de heemkundige kring ‘Ansfried’.

In Tongerlo is de abdij van de Norbertijnen te bezichtigen. Hier vindt het streekbier ‘Tongerlo’ zijn oorsprong én is het Da Vincimuseum (incl. replica van de ‘het laatste avondmaal’) te bezoeken.
Tevens zijn in de nabijheid van Westerlo nog de Abdij van Averbode en de Basiliek van Scherpenheuvel gelegen.

text-image

Bezienswaardigheden

text-image-collection

Marktplein

Op het marktplein van Westerlo bevindt zich een indrukwekkende lindeboom. De wekelijkse markt vindt er op woensdag voormiddag plaats.

text-image-collection

Sport

Voor de sportievelingen biedt Westerlo en omgeving bijna onbeperkte mogelijkheden: van uitgestippelde wandelroutes, een heus fietsknooppuntennetwerk, padelvelden, tennisbanen, voetbalfaciliteiten, bewegwijzerde routes te paard en nog veel meer, kortom voor ieder wat wils.

text-image-collection

Kindvriendelijk

Ook voor de kids is Westerlo en omgeving een waar paradijs: een nieuw zwembad, wandelzoektochten, fietsroutes op kindermaat, binnenspeeltuin, kinderboerderij, speeltuinen in openlucht en niet in het minst de gekende ‘lekdreef’ in Averbode.

text-image-collection

Onderwijs

Tenslotte heeft Westerlo ook qua onderwijs veel te bieden: er zijn zowel kleuter- en basisscholen als secundaire scholen gevestigd én de Campus Thomas Moore hogeschool in Geel is makkelijk bereikbaar.

Bekijk de buurt

Om deze functie te gebruiken dient u ingelogd te zijn.

Login / maak een account aan