fbpixel

Welkom in: Malle

Malle (tot 1979 Westmalle geheten) is een gemeente in de Belgische provincie Antwerpen. De gemeente telde op 1 januari 2014 ruim 15.000 inwoners en bestaat uit de deelgemeenten Westmalle en Oostmalle.

Malle ligt in de Kempen en behoort tot het kieskanton Brecht en het gerechtelijk kanton Zandhoven.

Lees meerchrevron down
Welkom in: Malle
image-text

Abdij trappisten

De trappistenbieren van Westmalle zijn ver over de landsgrenzen gekend. Nog steeds worden ze binnen de muren van de Abdij der Trappisten in Westmalle gebrouwd, onder toezicht van de monniken. Wandelaars kunnen het trappistenpad verkennen, na de wandeling kan je in Café Trappisten een Westmalse Dubbel en Tripel met een trappistenkaas gaan nuttigen. Spring zeker ook eens binnen in de abdijwinkel!

Scholen

Malle heeft een rijk aanbod aan scholen. Met maar liefst zes basisscholen en vijf secundaire scholen zijn we goed voorzien in onze gemeente. Dagelijks nemen bijna 6000 scholieren plaats op de schoolbanken. Daarnaast is er ook een academie voor Muziek, Woordkunst, Dans en Beeld.

text-image

Bezienswaardigheden

text-image-collection

Domein de Renesse

Het kasteel van de graven de Renesse vormt een opvallende blikvanger in het hart van Oostmalle. Het domein omvat een 16e eeuws kasteel, een prachtig park met vijver, vroegere ijskelder en immense mammoetboom, rentmeesterswoning en restaurant Het Koetshuis. Je kan het park overdag vrij verkennen.

text-image-collection

Sint Martinus kerk

De dreef van het kasteel van Westmalle leidt naar de Sint-Martinuskerk. Deze 15e eeuwse kerk kent een geschiedenis vol tragedie. Nu maakt de kerk deel uit van het beschermd landschap rond het kasteel van Westmalle

text-image-collection

Kerk oostmalle

Het centrum van Oostmalle wordt getypeerd door de kerktoren van de verwoeste Sint-Laurentiuskerk, ook wel de Tornadotoren genoemd. Nadat de tornado van 1967 de kerk in puin achterliet, werd er een nieuwe, moderne kerk gebouwd naast de oude toren.

text-image-collection

Pedaalstompers

Bij het zien in 1977 van een strandfiets in Blankenberge, kwam het idee om een fiets te maken voor zes personen, het werden er uiteindelijk twaalf. Telkens maakte ze deze langer en langer tot wel 30 m, een gevaarte voor 35 personen. Twee wereldrecords en een Belgisch record hebben zij op hun palmares!

text-image-collection

Scherpenbergmolen

Deze stenen windmolen is nog steeds maalvaardig. Binnenin kan je je verbazen over de werking van oude mechaniek. Elke zondag worden de wieken van de molen nog eens losgelaten in de wind.

Bekijk de buurt

Om deze functie te gebruiken dient u ingelogd te zijn.

Login / maak een account aan