fbpixel

Welkom in: Kasterlee

Welkom in Kasterlee, centraal gelegen in de Antwerpse Kempen, dichtbij de grote invalswegen (E34 - E313) en makkelijk te bereiken vanuit Geel, Herentals en Turnhout.

De deelgemeenten Lichtaart en Tielen behoren eveneens tot het grondgebied van de gemeente Kasterlee.

Kantoren actief in deze regio:

Immo Point Kempen Immo Point Kempen Immo Point Kempen
Lees meerchrevron down
Welkom in: Kasterlee
image-text

Midden in de natuur

Kasterlee is opgedeeld in drie verschillende natuurlijke structuren. In het noorden vormen de valleien van de Aa, de Rode Loop en de Kaliebeek een natuurlijke grens met de omliggende gemeenten en in het uiterste zuiden domineert de Vallei van de Kleine Nete het landschap. Precies daartussen bevindt zich de Kempense Heuvelrug, een langgerekte duinenrug die bijna de ganse Antwerpse Noorderkempen doorkruist.

Berg Hoge Mouw

De berg Hoge Mouw, die het domein zijn naam gaf, maakt deel uit van de voormelde  Kempense Heuvelrug. Hier prijkt het kunstwerk “A giant sculpture” van Gijs Van Vaerenbergh. Dit is een monumentaal hoofd dat lijkt op te rijzen uit het zand. Onder de noemer “Slapende Reus” wordt er gewerkt aan de toekomst van dit gebied, zo wordt dit unieke landschap en erfgoed bewaard en wordt het tevens gepromoot bij jong en oud. Wie van Kasterlee naar Geel (Ten Aard) rijdt komt voorbij ‘Keeses Molen’, de in 2020 gerestaureerde maalvaardige molen, welke is erkend en beschermd als cultuurhistorisch monument. 

text-image

Bezienswaardigheden

text-image-collection

Culinair

Op culinair vlak heeft Kasterlee en omgeving ook beslist het één en ander te bieden: van een gezellige bistro tot een voortreffelijk restaurant, keuze in overvloed.

text-image-collection

Groen & ontspanning

In deze groene gemeente is het aangenaam en ontspannen vertoeven. Het landschap met uitgestrekte velden en de Kempense bossen bieden ideale mogelijkheden tot ontspanning: het maken van lange wandel- en fietstochten, minigolfen op de mooi aangelegde terreinen, buiten spelen op de Kabouterberg, padellen of tennissen, een kano-of kajakvaart op de Kleine Nete, een rit te paard op de rustieke ruiterpaden, bewegwijzerde mountainbikeroutes of cyclocrossparcours en voor de liefhebbers zélfs een attractiepark, kortom: voor ieder wat wils.

text-image-collection

Onderwijs

Tenslotte biedt Kasterlee ook qua onderwijs alle opties: er zijn zowel kleuter- en basisscholen als secundaire scholen gevestigd én de Campus Thomas Moore hogeschool in Geel is makkelijk bereikbaar.

Bekijk de buurt

Om deze functie te gebruiken dient u ingelogd te zijn.

Login / maak een account aan