fbpixel

Tips die je helpen om de ideale huurwoning te vinden

Tips die je helpen om de ideale huurwoning te vinden

Hoe vind ik de ideale huurwoning?

Een goede huurwoning vinden is niet altijd even gemakkelijk. Onze vastgoedadviseurs helpen je graag en geven je in deze blog enkele tips mee die ervoor zorgen dat je snel het ideale huurpand vindt dat aan al je eisen en verwachtingen voldoet.

Het liefst vind je zo snel mogelijk dé ideale woning voor jezelf of je gezin. Echter biedt de vastgoedmarkt veel keuze aan en moet je met veel zaken rekening houden. Zo zijn er goedkope huurwoningen, dure huurwoningen en kun je zelf in aanmerking komen voor een sociale huurwoning. Volg onderstaande tips en geniet van een vlotte zoektocht naar het huurpand van jouw dromen:

Maak goede afspraken

Maak van in het begin goede afspraken over wat jullie precies willen en zoeken. Een goede tip is om een checklist op te stellen die helpt het overzicht te bewaren. Dit is handig als jij en je partner verschillen in hoe snel jullie beslissingen nemen. De snelle beslisser kan op de checklist eerst afvinken of alles in het plaatje past. Is dat effectief het geval? Dan kan dit de twijfelaar sneller over de streep trekken. Dankzij deze methode kan je op het juiste moment toehappen en mis je geen opportuniteiten.

Leg het budget vast voor je huurwoning

Vooraleer je op zoek gaat naar jouw ideale woning, is het belangrijk om het budget vast te leggen. Leg op voorhand een maximumbudget vast en hou je daaraan. Vergeet niet om maandelijkse kosten en andere uitgaven mee in te calculeren. Zeker als je samen met iemand gaat huren, is het belangrijk om goede afspraken te maken over het budget.

Kies waar je gaat wonen

Weet je al waar je precies wilt wonen? Ben je op zoek naar een woning in de stad of verkies je eerder de rust van landelijke gemeenten? Als je een idee hebt van in welke regio je wilt wonen, kun je geografisch al heel wat gebieden uitsluiten. Dit maakt de zoektocht net iets gemakkelijker.

Ook niet onbelangrijk om over na te denken bij het bepalen van je vestigingslocatie, is de nabijheid van je werk, scholen, winkels en openbaar vervoer.

Als je nog niet helemaal zeker bent waar je je wilt settelen, is het verstandig om te kiezen voor een flexibel opgesteld huurcontract van korte duur. Zo hang je niet voor lange tijd vast aan de woonst en kan je je geografisch nog verplaatsen.

Bepaal hoeveel bewoonbare oppervlakte je nodig hebt

Denk op voorhand na over hoeveel bewoonbare oppervlakte je nodig hebt. Ga je alleen wonen? Dan is de kans groot dat je genoeg hebt aan een studio of appartement. Leef je samen met een partner of gezin? Dan heb je meer ruimte nodig en zoek je waarschijnlijk eerder naar een huis met meerdere (slaap)kamers. De bewoonbare oppervlakte bepaalt voor een groot deel de huurprijs, dus denk goed na over hoeveel ruimte je nodig hebt.

news-image

Denk na over prioriteiten en levensstijl

Maak een lijstje met wat je belangrijk vindt in een huurwoning, zoals het aantal slaapkamers en de aanwezigheid van een tuin of balkon. Denk ook na over je levensstijl als je een huurwoning gaat zoeken. Ben je iemand die graag onder de mensen is en houd je ervan om ‘s nachts een stapje in de wereld te zetten? Dan kies je ongetwijfeld liever voor een huurwoning in de stad dan op het platteland.

Roep de hulp in van onze vastgoedadviseurs

Zie je het niet zitten om op eigen houtje een woning te zoeken om te huren? Of zie je door de bomen het bos niet meer? Roep dan de hulp in van onze ervaren vastgoedadviseurs. Ons team helpt jou op zoek te gaan naar een geschikt pand dat aan je wensen en eisen voldoet.

Onze professionele vastgoedadviseurs kennen de vastgoedmarkt als geen ander en leiden je naar een succesvolle zoektocht. Bovendien hebben we ruime kennis over de regelgeving en geven we je mee met welke kwaliteitsnormen je als particulier rekening moet houden als je op zoek gaat naar een huurpand.

Neem een kijkje in ons woningaanbod

Ben je benieuwd of we bij Immo Point over het perfecte huurpand voor jou beschikken? Neem dan snel een kijkje in ons uitgebreide woningaanbod. Geraak je er zelf niet uit? Neem dan contact met ons op voor advies op maat. Onze vastgoedadviseurs helpen je graag op weg naar de ideale huurwoning!

Blijf op de hoogte

Een goede huurwoning vinden is niet altijd even gemakkelijk. Onze vastgoedadviseurs helpen je graag en geven je in deze blog enkele tips mee die ervoor zorgen dat je snel het ideale huurpand vindt dat aan al je eisen en verwachtingen voldoet.

Om deze functie te gebruiken dient u ingelogd te zijn.

Login / maak een account aan