fbpixel

Immo Point makelaar in de kijker: Immo Point Vleugels

09-11-2020
Immo Point makelaar in de kijker: Immo Point Vleugels

1.    Waarom heb je een beslissing genomen om naar een samenwerking met een netwerkorganisatie te kijken:

De naam ‘Vleugels’ is reeds jaren een gevestigde waarde in de regio voor wat betreft  bankzaken en verzekeringen, maar na de studies Rechten, Notariaat en vastgoed van Mathias en Thomas was de wens er om eveneens een afdeling vastgoed binnen ons bedrijf op poten te zetten.  Bij de opstart hiervan vonden we het belangrijk  te kunnen aansluiten bij een kwalitatief netwerk. Dankzij de ‘hub’ aan ervaring en expertisie van Immo Point was het voor ons mogelijk een vlotte opstart en groei te realiseren in een sector die op heden meer dan ooit onderhevig is aan verandering, digitalisering en professionalisiering. 

2.    Waarin geloof je als je naar een samenwerking kijkt:

Het grote voordeel van een netwerkorganisatie is tweeledig. Enerzijds versterk je de eigen martkpositie dankzij een vertrouwd merk, de kennis van het netwerk en de collega-kantoren, marketingtools, …  Via het bundelen van krachten en ervaringen is het is als netwerk veel eenvoudiger om in te spelen op tendensen in zeer concurrentiële vastgoedmarkt. Anderzijds is het de klant die als eindconsument hier het meest bij gebaat is. Vastgoedtransacties worden immers vaak complexer en met het heersend marktklimaat is het vaak moeilijker om het verschil te maken binnen een zeer groot aanbod. Dankzij de kracht van een netwerk kan er aan deze verschillende noden van de klant ook sneller worden tegemoet gekomen. 

3.    Waarom heb je gekozen voor het Immo Point

Wij zijn in contact gekomen met Immo Point via onze goede vrienden en collega-kantoor Immo Point Verhoeven. Na enkele kennismakende gespreken werd al snel duidelijk dat Immo Point een sterke en betrouwbare partner was om mee in zee te gaan en onder wiens vleugels we ons op een degelijke manier verder konden ontplooien in de vastgoedsector.

4.    Waarin verschilt het Immo Point Network met andere netwerkorganisaties:

Het is een jong netwerk waarbij iedereen elkaar ook kent. Je kan terugvallen op ieders expertise en ieders specialiteiten op verschillende vlakken. Bovendien bestaat er een zeer goede ondersteuning vanwege het netwerk richting de verschillende kantoorhouders-netwerkleden. Het netwerk bestaat uit verschillende kantoren die elk geleid worden door zelfstandige makelaars.  

5.    Wat heeft je beslissing beïnvloed:

Ik heb zelf de kans gekregen om bij Immo Point Vastgoed te Schilde mijn BIV-stage aan vangen. Het was een unieke ervaring waarbij ik onder het bewind van de regionale marktleider in kwalitatief vastgoed in het algemeen en ervaren rot in het vak Luc Missotten in het bijzonder stap voor stap de kneepjes van het vak werd aangeleerd. Ervaringen die stuk voor stuk zeer nuttig waren voor het uitbouwen van ons eigen vastgoedkantoor Immo Point Vleugels.

6.    Welke methodes verschillen in de manier van werken voor & na:

Via het Immo Point netwerk kunnen we steeds gebruik maken van een bestaande structuur, strategieën en  verschillende marketingtools, hetgeen leidt tot een stevigere positie op de markt binnen de regio. Tijdens de BIV stage op het kantoor te Schilde was het ‘stelen met de ogen en oren’. Nu nog zijn er bepaalde kantoorgebruiken en werkwijzen die we overnamen binnen ons kantoor, ook wat betreft onze afdeling bank en verzekeringen.

7.    Welke punten zijn het meest verschillend hoe je de dag vandaag je als makelaar je in de markt positioneert:

Als zelfstandig zaakvoerder van mijn eigen Immo Kantoor vind ik een persoonlijke, vetrouwelijke band met de klant zeer belangrijk. Een doorsnee eigenaar of klant verkoopt of koopt niet elke dag een woning. Elke verkoper en koper moet dus weten wie zijn belangen elke dag van A tot Z behartigt. Deze persoonlijke begeleiding wordt gecombineerd met de kracht van een gans vastgoednetwerk. Deze twee voordelen versterken elkaar en leiden tot nog betere service en een nog groter vertrouwen bij potentiële klanten. Vandaag de dag is dit belangrijk om een vertrouwde marktpositie als vastgoedmakelaar te bewerkstelligen. Je blijft enerzijds de gekende makelaar in de streek maar je geniet eveneens alle voordelen zoals kennis, bereik, expertise,  … en nog zo veel meer dankzij een ervaren netwerk van 20 kantoren over de ganse provincie Antwerpen en Oost-Vlaanderen.

8.    Welke elementen waardeer je het meest binnen de netwerkorganisatie:

De wisselwerking tussen de verschillende kantoren. Elk van de zelfstandige zaakvoerders heeft de volledige controle over de werkwijze en manier van aanpak in zijn regio. Maar bovenal bestaat er een grote wisselwerking tussen de verscheidene kantoren waar de klant op zijn of haar beurt een groot voordeel uit haalt. De virtuele vitrine wordt voor de klant maal 20 gedaan.  Het is geven en nemen. Hierbovenop is het de vertrouwde band tussen de verschillende kantoren die maakt dat we van elkaar zeer goed weten wat ieders sterke punten zijn en hiervan samen maximaal kunnen genieten.

9.    Welke tools of middelen gebruik je het meest:

Enerzijds de marketingtools. Door de krachten te bundelen is er veel meer mogelijk qua zichtbaarheid en bereik richting potentiële klanten. Via “Google ads” blijft de naam Immo Point steeds top of mind. Dit resulteert eveneens in een veel grotere impact van zowel online als offline publiciteitscampagnes. 
Anderzijds is de Immo Point database aan zoekende klanten van onschatbare waarde. Woningen worden vandaag de dag niet enkel verkocht aan mensen ‘van onder de kerktoren’. Deze uitgebreide database maakt dat panden, zowel binnen als buiten het werkgebied,  vaak nog sneller dan normaal aan de juiste koper gelinkt kunnen worden. 
Verder is het een grote luxe te kunnen terugvallen op de kennis-hub van 20 kantoren.
 

10.    Iets dat je graag kwijt wenst:

Via deze weg zou ik graag nog enkele mensen willen bedanken. 
Vooreerst wil ik al onze klanten, kopers en verkopers, danken voor het vertrouwen in Immo Point Vleugels. Als jonge onderneming is het belangrijk om een goede mond-aan-mond reclame te kunnen genieten. Het geeft enorm veel voldoening om te worden aangeraden via bestaande klanten. In een zeer concurrentiële sector is dit als groeiende, dynamische onderneming van cruciaal belang. 
Verder zou ik ook graag de collega’s van de andere kantoren willen bedanken voor de fijne samenwerkingen en hun advies. 
In het bijzonder gaat mijn dank uit naar Immo Point Schilde voor de verschillende kansen en de opleiding die ze mij hebben gegeven, hetgeen de groei van het eigen kantoor mede heeft mogelijk gemaakt. 

Wie is Immo Point Vleugels:

De familie Vleugels is sinds 1958 actief in het bank- en verzekeringswezen. Dienstenkantoor Vleugels groeide uit tot een gevestigde waarde binnen de sector en momenteel is reeds de derde generatie werkzaam in dit familiebedrijf. Via een persoonlijke aanpak, maximale bereikbaarheid en professionele dienstverlening stelt Dienstenkantoor Vleugels elke dag opnieuw de klant centraal.
https://www.dienstenkantoorvleugels.be/nl-be

Sinds maart 2017 richt de familie Vleugels zich ook op vastgoed.  Het is Mathias Vleugels die succesvol de leiding heeft genomen over Immo Point Vleugels te Heist-op-den-Berg.
https://www.immopoint.be/kantoor/detail/immo-point-vleugels

Blijf op de hoogte

Om deze functie te gebruiken dient u ingelogd te zijn.

Login / maak een account aan