fbpixel

Immo Point makelaar in de kijker: Immo Point Verhoeven aan het woord

24-08-2020
Immo Point makelaar in de kijker: Immo Point Verhoeven aan het woord

1.    Waarom heb je een beslissing genomen om naar een samenwerking met een netwerkorganisatie te kijken:

Ons kantoor is sinds 1993 actief als bank- en verzekeringskantoor.  Begin 2000 hebben we de activiteitenwaaier uitgebreid met de bemiddeling in onroerend goed. Daar we reeds een gevestigde waarde waren in en rond Merksplas nam ook dit een goede start. Doch gaandeweg merkten we dat we als kleine speler in de markt er op vele fronten alleen voor stonden: marketing, kennis, draagwijdte, bereikbaarheid, … Initieel hadden we nooit gedacht om toe te treden tot een netwerk of een groepering en dit omwille van het familiale karakter en de eigenheid van ons bedrijf. Tot het moment dat we met het Immo Point Network in gesprek kwamen en konden vaststellen dat we deze waarden ook bij hen terugvonden én zelfs konden behouden. 
De veranderende markt en de grote concurrentie binnen de sector maakte onze keuze ook iets makkelijker. Ondertussen zijn we van mening dat de kleine makelaar te hard moet knokken, te weinig kan inspelen op de steeds veranderlijke markt om succesvol in het heden en de toekomst zijn brood te verdienen.

2.    Waarin geloof je als je naar een samenwerking kijkt:

Samenwerken en zaken doen met collega’s/concullega’s is volledig gebaseerd op vertrouwen en correctheid. Je wilt dat wanneer je zaken uit handen geeft aan een collega-makelaar binnen het netwerk, dit dossier behandeld wordt al zou je het zelf doen. Dit is iets waar we in het netwerk vanuit kunnen gaan dat eenieder met dezelfde passie en gedrevenheid zich vastbijt in een dossier en dit in alle eerlijkheid zal volbrengen. De uniformiteit van manier van werken, documenten en één gemeenschappelijke database wekken veel vertrouwen intern binnen de organisatie alsook naar klanten. 

3.    Waarom heb je gekozen voor het Immo Point Network:

De moment dat we op de hoogte waren om in aanmerking te komen om als lid toe te treden, hadden we uiteraard ook de keuze om ons aan te sluiten bij een ander netwerk.  Toch is onze keuze gevallen op het Immo Point Network omwille van de eensgezindheid en dezelfde manier van zaken doen. Zaakvoerders met dezelfde visie, de neuzen in dezelfde richting en dit in een familiale en collegiale omgeving.

4.    Waarin verschilt het Immo Point Network met andere netwerkorganisaties:

De verbondenheid en toch de onafhankelijkheid van onze eigen organisatie hebben ons deze keuze doen maken. Je krijgt de vrijheid om je business op eigen manier te managen en je wordt bijgestaan en ondersteund door de knowhow en kennis van het netwerk.

5.    Wat heeft je beslissing beïnvloed:

We waren één van de eerste believers & founding members van het netwerk. Een echt vergelijk of referentie was er nog niet, buiten onze collega’s van het kantoor te Zandhoven.
Na een aantal besprekingen te hebben gehad met Caroline Breugelmans, Luc en Ingrid Missotten op ons kantoor en op het kantoor in Schilde, waren we rotsvast overtuigd van onze keuze en zat het gevoel juist. 

6.    Welke methodes verschillen in de manier van werken voor & na:

We staan sterker en professioneler in de markt dan voorheen. We blijven de manier van werken hanteren zoals we gewend waren, maar kunnen nu innovatiever uit de hoek komen en het verschil maken in de markt. Het Immo Point Network probeert in alle markten thuis te zijn en als eerste nieuwe ideeën op de markt te brengen om zo aan de noden van onze klanten (koper/verkoper & huurder/verhuurder) te kunnen beantwoorden.

7.    Welke punten zijn het meest verschillend hoe je de dag vandaag je als makelaar je in de markt positioneert:

Kennis en ervaringen met elkaar delen en elke dag van elkaar leren. Niet iedereen binnen het netwerk specialiseert zich in elk vakgebied, maar dankzij het netwerk kunnen we wel rekenen op onze collega-makelaars en samen vormen we één grote “kennishub”.
We hebben een sterk netwerk en we komen hier ook graag mee naar buiten. 

8.    Welke elementen waardeer je het meest binnen de netwerkorganisatie:

Ondersteuning, marketing en eenvormigheid.

9.    Welke tools of middelen gebruik je het meest:

Communicatiemiddelen en tools. 

10.    Iets dat je graag kwijt wenst:

Elke dag is een nieuwe dag vol uitdagingen. Deze uitdagingen dwingen ons tot samenwerken en onze horizonten te verruimen. Onze horizonten verruimen doen we het liefst met mensen waarop we kunnen rekenen en die we vertrouwen, en dat vinden we nu net terug in het Immo Point Network.

Wie is Immo Point Verhoeven:

Kantoor Verhoeven vond zijn oorsprong in 1993, waar het begon als erkend verzekerings- en beleggingskantoor. De activiteitenwaaier werd al snel uitgebreid met een afdeling immobiliën. Dankzij de reeds verworven kennis en ervaring in de verzekeringssector, werd ook dit verhaal een succes.

Ondertussen draait Kantoor Verhoeven toch al ettelijke jaren mee in de verzekeringswereld en is het een vaste waarde geworden in zijn regio. Onze gedrevenheid, kennis en ervaring vormen de basis van een kantoor waar ondertussen 8 professionele mensen ter uwer beschikking staan. Steeds in vertrouwen en met de beste zorgen.  Sinds 2019 hebben wij een tweede vestiging in Meer waar we dezelfde werking garanderen.
Meer info over onze bank -en verzekerings activiteiten: www.kantoorverhoeven.be

Blijf op de hoogte

Om deze functie te gebruiken dient u ingelogd te zijn.

Login / maak een account aan