fbpixel

Immo Point makelaar in de kijker: Immo Point Vandaele

18-09-2020
Immo Point makelaar in de kijker: Immo Point Vandaele

1.    Waarom heb je een beslissing genomen om naar een samenwerking met een netwerkorganisatie te kijken:

Het was me duidelijk dat er in quasi alle sectoren een duidelijke evolutie aan de gang was :

 • Enerzijds zag ik dat digitale aanwezigheid alsook doorgedreven professionalisering noodzakelijk werden om als organisatie “future proof” te blijven.
 • Anderzijds werd het me meer en meer duidelijk dat klanten opnieuw snakten naar  persoonlijke service.  
 • Deel uitmaken van een netwerk en mijn eigen kantoor combineerde het beste van twee werelden. 

2.    Waarin geloof je als je naar een samenwerking kijkt:

 • Een netwerkorganisatie die zowel de noden van de klant alsook deze van haar leden detecteert en daarbij het netwerk middels een sterke en transparante visie de toekomst weet in te sturen.
 • Collega makelaars die deze visie volop ondersteunen en als één team aan de slag gaan. 

3.    Waarom heb je gekozen voor het Immo Point

Ik ben een product van Network:Immo Point : 

 • 14 jaar geleden ben ik aan de slag gegaan bij Immo Point Vastgoed kantoor te Schilde.  Daar gaven de oprichters Luc & Ingrid Missotten me de kans een mooi en leerrijk traject te doorlopen.  Zo ging ik van start als stagiair, om later door te groeien als erkend BIV makelaar.  Tot slot werd ik benoemd als mede bestuurder.
 • 5 jaar geleden wist Immo Point Vastgoed een nieuw kantoor te Schoten te openen.  De samenwerking met de toenmalig aangeworven kantoorverantwoordelijke was geen succes.  Daarom nam ik de taak op mij om regelmatig op het kantoor aanwezig te zijn om de bestaande klanten van dienst te kunnen zijn. 
 • Ik moest toegeven dat ik het er erg naar mijn zin begon te krijgen.  Bovendien begon de uitdaging - om een kantoor vanaf niets uit te bouwen – me enorm aan te spreken.  Het ondernemen en de daarmee gepaard gaande mentale vrijheid lonkte.  
 • Iets later waren we intern uit: Ik zou het kantoor te Schoten overnemen, omdopen naar Immo Point Vandaele en daarbij uiteraard franchisen onder het Immo Point Network.

4.    Waarin verschilt het Immo Point Network met andere netwerkorganisaties:

Het is een jong (doch sterk groeiend) netwerk waarbij de organisatie op gelijke voet met haar netwerkleden staat.  Mijn inziens is dit één van de belangrijkste factoren om een netwerk te doen slagen.  Een zelfstandige kantoorhouder is immers een ondernemer dewelke niet van bovenuit gestuurd, wel ondersteund wil worden.

5.    Wat heeft je beslissing beïnvloed:

 • Enerzijds was ik op een zekere manier vergroeid geraakt met Immo Point.  Ik had mezelf dan ook de voorbije 10 jaar overal aangekondigd als “Jan van Immo Point”, iets waar klanten overigens mee moesten lachten.  Ik kreeg dan ook regelmatig de vraag “of ik ook een achternaam had”.  Me volledig van Immo Point los gaan maken, zou voor mij  dan ook als een pijnlijke echtscheiding aangevoeld hebben.  Was dit wel nodig om verder te groeien in mijn carrière? 
 • Anderzijds had ik jaren samengewerkt met de Immo Point Network zaakvoerder, Caroline Breugelmans.  Caroline en ik hadden waren voorheen immers beide mede bestuurder van het Immo Point kantoor te Schilde.  Daarbij hadden we elk uiteraard andere verantwoordelijkheden.  

  Ik sprong in het ondiepe, maar deed dit toch in een niet volledig onbekend kader.

6.    Welke methodes verschillen in de manier van werken voor & na:

Het gebrek aan oneindige financiële middelen alsook de zin om zelf actief aan de slag te gaan met daarbij nauw contact met klanten,  leidde me tot Immo Point Vandaele als logische keuze. 

Toch moest ik al snel hulp inroepen:

 • Zo heeft mijn moeder (dewelke nota bene net op pensioen gegaan was) mij de eerste maanden nog uit de nood geholpen door me administratief te ondersteunen.  Ik ben haar daar nog steeds dankbaar voor. 
 • Later maakte mijn moeder plaats voor Sofie, het jonge en enthousiaste geweld waarvan al snel bleek dat ze toch wat meer opleiding dan verwacht kon gebruiken.  Ze nam de geboden kansen met beide handen aan en ontpopte haar tot ons administratief wonder en mijn rechterhand.
 • Kort daarna wist Joilita ons team te vervoegen.  Ik kende Joilita nog van vroeger daar ik had ooit tijdens een BIV stage had begeleid.  Joilita kwam met een heel andere insteek bij ons binnen: ze wou plaatbeschrijvingen gaan uitvoeren en vroeg daarbij of we haar daarbij aan werk konden helpen.  Ik vond deze carrièreswitch (met alle respect voor) wat zonde voor haar potentieel (en de tijd die ik destijds in haar geïnvesteerd had).  Dus wist ik haar uit te dagen door haar bij Immo Point Vandaele een commerciële functie aan te bieden.  Ook Joilita nam deze uitdaging met beide handen aan.  Op vandaag is ze dan ook mede het commerciële gezicht van Immo Point Vandaele.

Voor de opstart van Immo Point Vandaele had ik om eerlijk te zijn nooit beseft hoe belangrijk het is zich te omringen met goede mensen.  Mensen waarop U kan bouwen en vertrouwen.  
Ik ben dan ook gaan leren om op de werkvloer mensen om me heen te gaan waarderen. 
Daarbij kwam ik tot het besef dat een open bedrijfscultuur waarbij:

 • Iedereen (ook de zaakvoerder) aanspreekbaar is op diens gedrag en fouten
 • We niet blijven stilstaan bij een fout en de schuldige maar bespreken wel hoe we dit de volgende keer kunnen vermijden

Noodzakelijk zijn om van een bedrijf niet alleen een succes maar ook een fijne werkplek te maken.

7.    Welke punten zijn het meest verschillend hoe je de dag vandaag je als makelaar je in de markt positioneert:

Vroeger was ik de mede bestuurder van een groot vastgoedkantoor dat al jaren toonaangevend was in de regio.  Dat kwam mogelijks verwaand over.
Nu ben ik de trotse zaakvoerder van een lokaal en kleinschalig vastgoedkantoor dat streeft naar de waardering en de erkenning van de Schotenaar.

We zien Immo Point Vandaele dan ook als het “beste van 2 werelden”:

 • De kracht van het IMMO POINT NETWERK met 20 kantoren in de provincie Antwerpen en Oost-Vlaanderen 
 • Persoonlijke service en begeleiding waarbij Sofie, Joilita en ikzelf nauw betrokken blijven.

8.    Welke elementen waardeer je het meest binnen de netwerkorganisatie:

Het persoonlijke en open contact met de andere zaakvoerders.  We staan er (in tegenstelling tot de zaakvoerders van individuele kantoren) niet alleen voor:

 • We varen onder éénzelfde vlag, de Immo Point vlag.
 • We gunnen elkaar daarbij werk en eer in het eigen werkgebied.
 • We erkennen elkaars sterktes en kunnen daarom ook bij elkaar ten rade gaan.

9.    Welke tools of middelen gebruik je het meest:

De marketingtools:

 • We genieten van een enorme Google vindbaarheid via immopoint.be .  
 • We ervan een dubbel zo groot bereik  via de sociale media.  Het stopt immers niet alleen bij onze Immo Point Vandaele volgers.  Het Immo Point Network en de omliggende Immo Point kantoren delen maar al te draag onze informatie en berichten. 
 • We delen advertentieruimte met diverse Immo Point Kantoren.  Hierdoor kunnen we grotere advertentieruimtes innemen waardoor onze aangeboden panden alsook wijzelf meer opvallen.  Verder kunnen we hierdoor met hetzelfde budget meerdere keren publiceren waardoor er een betere continuïteit en een hogere debiet is.

10.    Iets dat je graag kwijt wenst:

Immo Point Vandaele heeft haar succes zonder twijfel te danken aan volgende zaken:

 • De enthousiaste inzet van het Immo Point Vandaele team.  Ik ben Sofie en Joilita dan ook dankbaar voor de dagelijkse fantastische samenwerking! 
 • De waardering en erkenning van onze klanten. We staan er dagelijks van versteld hoeveel klanten ons “via via” aanraden.  Dit is voor ons dé kers op de taart.  We zijn onze klanten hier dan ook enorm dankbaar voor!

Wie is Immo Point Vandaele:

Jan Vandaele nam op 1 januari 2017 het bestaande Immo Point kantoor te Schoten over.  Sindsdien bouwt hij dat succesvol uit onder de vlag van Immo Point.
https://www.immopoint.be/kantoor/detail/immo-point-vandaele

Blijf op de hoogte

Om deze functie te gebruiken dient u ingelogd te zijn.

Login / maak een account aan