fbpixel

Immo Point makelaar in de kijker: Immo Point Topo aan het woord als "first believer"

22-06-2020
Immo Point makelaar in de kijker: Immo Point Topo aan het woord als "first believer"

1.    Waarom heb je een beslissing genomen om naar een samenwerking met een netwerkorganisatie te kijken.

Wij geloofden erin een groei te kunnen realiseren als we ondersteund werden op bepaalde vlakken (Website, HR, Marketing, Opleiding, … ). Ook de draagkracht van de naam Immo Point reikte destijds verder dan Topo Vastgoed. 
De Belgische markt, nu meer dan 4 jaar geleden, vertoonde al de eerste tekenen van een  transformatie waarbij kleinschaligheid eerder een nadeel is dan een voordeel. Verder zagen we klanten met andere verwachtingspatronen naar ons toekomen waar we het antwoord of de oplossing schuldig waren. We zochten naar een samenwerking en bedrijf met hetzelfde DNA die enerzijds deze transformatie op strategisch niveau in kaart gebracht had en anderzijds hierop ook oplossingen kon aanreiken als middel om groei te realiseren en onze marktpositie te Zandhoven en de omliggende regio verder te versterken. Immo Point Vastgoed te Schilde had immers een lange track record van destijds 21 jaar, sterkte naam en een mooie vastgoedportefeuille.    

2.    Waarin geloof je als je naar een samenwerking kijkt :

Het delen van kennis, investeringen, schaalbare modellen en vooral de collegialiteit die een sterke en brede basis creëert om een antwoord te bieden op een steeds veranderlijke markt. We voelen ons enorm gesterkt voor informatie en kennis te kunnen aftoetsen met andere collega zaakvoerders. 

3.    Waarom heb je gekozen voor het Immo Point Network :

Voor ons een zeer logische keuze gezien onze geografische ligging nabij het eerste lid, Immo Point Vastgoed te Schilde. Verder waren we in het verleden al eens positief in aanraking geweest met dit kantoor.  De positieve feedback in de markt  die vooral “via via” bij ons terecht kwam sterkte ons geloof. Strategisch gezien geloofden we ook wel in de kracht van een groepering maar leunden de bestaande netwerkorganisaties teveel af van ons eigen DNA, aanpak en visie : samen streven naar een hoger doel. 

4.    Waarin verschilt het Immo Point Network met andere netwerkorganisaties :

Hier kunnen we kort en krachtig op antwoorden : collegialiteit, geen rivaliteit. De aanvaarding van nieuwe Immo Point Network Partners zijn gestoeld op totaal andere waarden, normen en inplanting van kantoren. Verder is er ruimte voor eigen input en ideeën.

5.    Wat heeft je beslissing beïnvloed :

De positieve benadering van vooral Caroline Breugelmans. De open en eerlijke werking achter de schermen van het Immo Point trok ons zeer erg aan. We volgen namelijk dezelfde benadering van ons cliënteel alsook manier van werken. 

6.    Welke methodes verschillen in de manier van werken voor & na:

We kunnen sterker de aandacht naar ons toe trekken en meer focus bieden op onze core-activiteiten. Verder zien we op vele diverse (soms ook kleine) vlakken dat we professioneler te werk gaan en hierin nog dagelijks groeien. We leren bij, elke dag opnieuw en van elk lid bij het Immo Point Network. 

7.    Hoe positioneer je jezelf vandaag als makelaar in de markt en wat is het verschil met vroeger:

Goede naam die sterk aanwezig is en die we benadrukken naar onze klanten toe. We durven meer naar buiten komen en achter onze waarden gaan staan omdat ze gesterkt zijn door groot netwerk van momenteel 19 kantoren en meer dan 70 collega’s. 

8.    Welke elementen waardeer je het meest binnen de netwerkorganisatie:

Ideeën wisselen – naar buiten komen onder gekend logo – grote database - opleidingen

9.    Welke tools of middelen gebruik je het meest :

Communicatiemiddelen (beelden – flyers – slogans) 
Tips en kennis van anderen collega’s
Trainingen en opleidingen 

10.    Iets dat je graag kwijt wenst :

De persoonlijke “touch” die het netwerk hanteert is voor ons het belangrijkste. Er kan al eens iets zijn waar we het niet mee eens zijn, maar er is ruimte voor discussie en dat zorgt ervoor dat het netwerk kan groeien.

Wie is Immo Point Topo :

Op 1 april 2016 waren Brit en Thierry met hun kantoor Topo Vastgoed het eerste franchise kantoor dat startte onder de vlag van Immo Point.
https://www.immopoint.be/kantoor/detail/immo-point-topo

Blijf op de hoogte

Om deze functie te gebruiken dient u ingelogd te zijn.

Login / maak een account aan