fbpixel

2de eigendom als alternatieve spaarformule:

20-10-2020
2de eigendom als alternatieve spaarformule:

DE MENING VAN DE IMMO POINT MAKELAAR(S)

Algemeen:

De opbrengst op een spaarrekening is historisch laag. De inflatie bedraagt meer dan 1,8% per jaar …
dus je verliest geld en koopkracht door je geld op de bank te laten staan. 
Vastgoed is en blijft een veilige belegging dat meer zekerheid geeft dan een investering op de beurs, bitcoins, goud, …

Vastgoedtransacties op een absoluut record :  

De laatste weken worden we overspoeld met positieve berichtgeving omtrent de vastgoedsector en de transacties de laatste maanden. Ook de Immo Point Makelaars hebben absolute recordmaanden achter de rug met in bepaalde segmenten van de markt absolute recordbedragen. We kunnen dus stellen dan niet alleen de transacties maar de prijzen evolueerden mee aan dezelfde snelheid. 
De Immo Point Makelaars merken een geleidelijke shift in de vastgoedmarkt van een koopmarkt naar een huurmarkt. Er is dus een stijgende vraag van de belegger naar kwalitatief verhuurbaar vastgoed.
Een deel van die groei wordt ook geleid door de aantrek van nieuwbouwvastgoed. Heel wat vastgoedontwikkelaars richten zich op de markt van de belegger en ontwikkelen specifiek in functie van de groter wordende doelgroep van de belegger. 

De 8 tips die u moet weten als u in vastgoed investeert : 

1. Vrees niet en laat je geld renderen:
In de huidige marktomstandigheden van de aanhoudende rente op spaarboekjes en obligaties is het moeilijk om het slechter te doen. 

2. Bepaal je investeringsbudget op voorhand:
Eén van de eerste oefeningen die iedere potentiële belegger maakt: hoeveel wil ik beleggen en wat zijn mijn middelen die ik kan vrijmaken voor een vastgoedinvestering. In principe kan je al investeren met een heel beperkte som. Het idee dat je meer dan 150.000 euro nodig hebt om in vastgoed te beleggen klopt niet. Ook is deze belegging een vorm van sparen of vermogen opbouwen voor later. 

3. Lenen en toch nog extra rendement behalen:
Heel snel en eenvoudig uitgelegd. Als je netto-huurrendement hoger is als de intrestvoet op de lening, verdien je geld door te lenen (dit op voorwaarde dat het vastgoed altijd verhuurd is).  

4. Locatie van je investering:
De locatie van je investering bepaalt heel veel. Koop je in een duurdere stad of in een goedkope gemeente. Ga je voor een toplocatie of voor een buurt in volle groei. Het is één van de moeilijkste keuzes die je moet maken. Het Immo Point Network telt 20 kantoren zowel gevestigd in gemeentes als in steden. Dankzij de onderlinge samenwerking en interne kennisoverdracht kan de Immo Point Makelaar van uw keuze u hierbij helpen. 

5. Nieuwbouw of bestaand vastgoed:
Nieuwbouw heeft als voordeel dat er de komende jaren weinig kosten zijn maar een hogere instapkost doordat er 21% btw wordt geheven op de constructie. Bij bestaand vastgoed betaal je 10% registratierechten met de kans dat de woning ouder is en misschien bepaalde opfrissingswerken nodig heeft.

6. Woning of appartement:
Doorgaans zien we dat veel mensen denken dat appartementen ideaal zijn om te kopen als belegging. Corona heeft hier een wijziging gebracht dat ook huizen met tuin nu versneld gekocht worden als investering. Vraag en aanbod zijn hier natuurlijk key. 

7. Wie is je huurder en welke huurprijs kan je krijgen:
Wees realistisch en laat je bijstaan door de Immo Point Makelaar. Met 1258 transacties in 2019 zijn deze voldoende op de hoogte van wat realistisch en haalbaar is voor uw vastgoed. 

8. Is meerwaarde van vastgoed belangrijk:
Vastgoed heeft verschillenden soorten rendement en meerwaarde is er zeker 1 van. De Immo Point Makelaar kan met zijn lokale kennis u verder hierover informeren. Een opkomende of opgewaardeerde buurt kan zeker een rol spelen in een mogelijke te realiseren meerwaarde. 

Samenvatting :

  • Investeren in vastgoed is nog altijd een veilige beleggingshaven voor zowel de opbouw als diversificatie van vermogensbeheer
  • Voor jonge mensen kan dit een alternatieve vorm zijn van sparen als pensioenalternatief en opbouw van vermogen.
  • De historische lage rente kan in vele gevallen leiden tot een hefboomeffect (aflossing kleiner dan de ontvangen huur)
  • Laat je leiden door een Immo Point makelaar die werkelijk toegevoegde waarde levert naar kennis, recente verkopen, voorbeelden en blijf realistisch. 

Ons volledig aanbod nieuwbouwappartementen en woningen kan u consulteren op de website van Immo Point: https://www.immopoint.be/nieuwbouw

Happy to connect, share and help !

Het Immo Point Network Team.

Wie is het Immo Point Network Team:
Immo Point is sinds 1996 actief en heeft een netwerk van 20 kantoren in de provincie Antwerpen en Oost-Vlaanderen. Wij bemiddelen bij verkoop en verhuur van residentieel en commercieel vastgoed en nieuwbouwprojecten. Wij geloven in de kracht van een netwerk, delen van kennis, professionalisme, schaalbare investeringen, samenwerken, de juiste spirit én een sterk merk als antwoord op de uitdagingen van morgen.

De inhoud van dit artikel werd mede mogelijk gemaakt door een interne bevraging en input van  Immo Point kantoren en hun zaakvoerders: 
Immo Point Vastgoed – Immo Point Hannes – Immo Point Mintjens –  Immo Point Kempen – Immo Point Vandaele – Immo Point Lahuis – Immo Point Topo – Immo Point Verhoeven – Immo Point Zuidrand Immo Point Docklands – Immo Point Noordrand  

Contact en reacties: 
network@immopoint.be 

Blijf op de hoogte

Een op de vijf Belgen bezit meer dan één eigendom. Zeker in het onzekere economische klimaat, in tijden waarin het spaarboekje niets opbrengt en de beurs allesbehalve in een hausse zit, beschouwen velen vastgoed als een verstandige investering. 

https://www.hln.be/economie/een-tweede-eigendom-is-een-van-de-beste-investeringen-onze-woonexpert-legt-uit-hoe-je-dat-het-best-aanpakt~a27753fc/

Bron : HLN 14/10/2020

Om deze functie te gebruiken dient u ingelogd te zijn.

Login / maak een account aan