login


Een nieuw account maken
Gebruikersnaam of wachtwoord vergeten

Blog

Heet-van-de-naald vastgoednieuws, een boeiend artikel over één van onze (nieuwbouw)projecten of een kijkje in ons bedrijf? Lees verder!

Categorieën

Een wereld vol verandering, ook deze van u als makelaar :

Een wereld vol verandering, ook deze van u als makelaar :

We leven vandaag in een wereld vol veranderingen. 

Technologie is overal aanwezig en bestaande business modellen komen onder druk te staan.

In de economie van morgen bestaat "normaal" niet meer.

Vele bedrijven (vooral traditionele) slagen er niet in om hun oorspronkelijke marktpositie te behouden en verliezen terrein omdat de regels in hun markt veranderd zijn.

Is het dan nu over en out :

Het succes van je bedrijf in de toekomst is recht evenredig met jouw houding en manier waarop je met de vernieuwingen in de markt omgaat.
Denk na over de stuwende krachten die samenwerkingen kunnen uitoefenen en een positieve invloed kunnen en zullen hebben op jouw bedrijf.
Creëer inzicht hoe de toekomst van jouw sector en regio er kan uitzien en betrek elke medewerker van jouw bedrijf hierbij.

Toekomst :

Omarm digitaal en de veranderingen in de markt en je zal zien dat het opportuniteiten en kansen creëert om dingen te doen die vroeger ondenkbaar of onmogelijk waren. Waarschijnlijk zie je nieuwe markten, klanten, segmenten, kansen, … maar ook een hogere motivatie en betrokkenheid van je collega's, efficiëntere manieren van werken waar het routinematige plaats maakt voor het creatieve en samenwerking.

De toekomst begint nu !

Wie zijn we :

Immo Point is sinds 1996 actief en heeft een netwerk van kantoren te Schilde, Wuustwezel, Zandhoven, Schoten, Heist-op-den-Berg, Merksplas en Antwerpen. Wij bemiddelen bij verkoop en verhuur van residentieel en commercieel vastgoed en nieuwbouwprojecten.
Wij geloven in de kracht van een netwerk, delen van kennis, professionalisme, schaalbare investeringen, samenwerken, de juiste spirit én een sterk merk als antwoord op de uitdagingen van morgen.

Over Werner Viaene :

Werner werd recent aangetrokken om de groei van het Immo Point Netwerk verder vorm te geven en te implementeren. We doen dit enerzijds door een doorgedreven ondersteuning van onze bestaande netwerk partners en anderzijds door het aantrekken van nieuwe partners. Werner heeft in het verleden een aantal innovatieve modellen binnen IT, HR en vastgoed begeleid en is tevens regelmatig gastspreker over Gen Y en digitale transformatie op de werkvloer.

Contactgegevens :

werner@immopoint.be
Netwerk Partner Manager
+32 489 11 41 58


Immo Point slaat zijn vleugels uit

Immo Point slaat zijn vleugels uit

Immo Point heeft zopas een nieuw kantoor geopend op het eilandje in Antwerpen. Dat is meteen de zevende vestiging van het immokantoor in de regio Antwerpen.

De ‘roots’ van het bedrijf liggen in Schilde waar 22 jaar geleden bedrijfsleider Luc Missotten het eerste kantoor oprichtte. Intussen zijn er kantoren bijgekomen in Zandhoven, Wuustwezel, Schoten, Merksplas en Heist op den Berg. 

“En het houdt hier niet op” zegt Luc Missotten. “We willen nu een volgend kantoor openen in de zuidrand van Antwerpen. In Wilrijk, Edegem of Hove. En dan willen we de rest van Vlaanderen veroveren. We zoeken bestaande kantoren met franchisenemers die onder ons logo willen samenwerken. We willen ons keurmerk uitdragen in de rest van Vlaanderen. Onze franchisenemers krijgen ons handboek waarin is beschreven hoe we werken, met ook onze huisstijl erbij”.

Met uitzicht op ’t Mas

De nieuwe locatie op ’t eilandje is niet toevallig gekozen. Aan de Entrepotkaai verrijst weldra een nieuw project van luxeflats, op de plek waar nu nog het oude Havenhuis staat. Dat gebouw wordt in april, mei van het volgend voorjaar afgebroken. In de plaats komen er 67 appartementen die in 2020 klaar moeten zijn. De immobiliënkantoren Immo Point en De Meester zorgden voor de verkoop. 

Het nieuwe woonproject heet ‘Aequor’, waarin alvast het Latijnse woord voor ‘water’ is terug te vinden. De appartementen kijken dan ook allemaal uit op het Willemdok, met op de achtergrond het Mas en nog wat verder de Schelde.

Het project is een realisatie van de projectontwikkelaars Vlaamse Poort en Bermaso. Het oude Havenhuis werd vorig jaar verkocht aan Xavier Painblanc, de eigenaar van Bermaso. De verkoopprijs lag rond de 26 miljoen. Het hele project is een realisatie van het architectenbureau Crepain Binst. De prijzen van de appartementen variëren van rond de 350.000 tot boven de 700.000 euro. Voor de twee lofts van meer dan driehonderd vierkante meter op de hoogtes verdieping zouden de prijzen een veelvoud bedragen. 

Bron: Made in Antwerpen


Registratierechten voor eigen woning naar zeven procent !

Registratierechten voor eigen woning naar zeven procent !

2018 : alvast weer een vernieuwend jaar !

Het abattement en klein beschrijf worden afgeschaft en vervangen door 1 tarief registratierechten. Wie binnenkort een gezinswoning koopt, zal daar 7 procent registratierechten op moeten betalen.

Wie een bescheiden woning koopt of energiezuinig renoveert, krijgt een extra korting.

Het huidige tarief in Vlaanderen was tot nu 10 procent van de aankoopsom - het zogenaamde groot beschrijf. Voor de aankoop van een 'bescheiden' woning gold een verminderd tarief van 5 procent of klein beschrijf. De basis voor dat klein of groot beschrijf was het kadastraal inkomen, maar dat is al sinds 1974 niet meer geactualiseerd.

Uiteindelijk kwamen de Vlaamse ministers overeen dat wie een gezinswoning koopt daar 7 procent registratierechten op moet betalen. Het moet wel gaan om je enige woning en je moet er binnen de twee jaar intrekken.

Renovatie

Wie binnen de vijf jaar na de aankoop een energetische renovatie uitvoert, betaalt slechts zes procent registratierechten en krijgt een extra vrijstelling van 4.800 euro als het om een bescheiden woning gaat.

Wie binnen de vijf jaar die ingrijpende renovatie niet doet, moet de korting terugbetalen.

Meeneembaarheid

Een ander heet hangijzer was de 'meeneembaarheid', waarbij kopers een deel van de registratiebelasting die ze op hun vorige woning hebben betaald, kunnen aftrekken van de belasting op een volgende gekochte woning.

Deze "meeneembaarheid" blijft overeind en het plafond van dat bedrag blijft behouden op 12.500 euro. Nieuw is wel dat dat plafond voortaan wordt geïndexeerd.

De hervorming gaat nu voor advies naar de Woonraad, de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (SERV) en de Raad van State.

Het nieuwe systeem zou nog voor de zomer van kracht worden.

Bron: www.tijd.be


HET IMMO POINT TEAM WENST U PRETTIGE EINDEJAARSFEESTEN

HET IMMO POINT TEAM WENST U PRETTIGE EINDEJAARSFEESTEN


De eerste winterprik is op komst !

De eerste winterprik is op komst !

De eerste winterprik is op komst ! Vanaf deze nacht kunnen de temperaturen richting 0 graden duiken.

Daarom hieronder enkele aandachtspunten en tips om te vermijden dat de vriestemperaturen schade zouden berokkenen aan uw eigendom:

•     Gelieve de werking van uw verwarmingsinstallatie na te kijken.

•     Zet de verwarming in alle kamers aan, niet te hoog maar ook zeker niet te laag, om condensvorming te vermijden.

•     Indien u verwarmt met stookolie, zorg ervoor dat de hoeveelheid stookolie in de tank op peil blijft.

•     Bescherm alle buitenkranen maar ook kranen in tuinhuizen, bijgebouwen, carports, zolders, ... of sluit ze af, nadat u het water heeft afgelaten.

We raden u eveneens aan om de verwarming iets hoger te plaatsen indien uw eigendom leeg staat.

Het is immers een feit dat kandidaten zich tijdens een koudere periode, sneller thuis voelen in een warme knusse woning.

Dit zou ertoe kunnen leiden dat uw eigendom sneller verkocht of verhuurd wordt.


Op zoek naar een droomwoning?

Bij Immo Point richten we ons op een gediversifieerd vastgoedaanbod van appartementen, rijwoningen, gezinswoningen tot residentiële villa’s.

Bij ons vindt u wat u zoekt!

U mag rekenen op een excellente service. Bij ons staat vertrouwen, expertise en een persoonlijke begeleiding centraal.

Kortom onze medewerkers staan garant voor een persoonlijke benadering en een vakkundige begeleiding, vanaf uw eerste contactname, tot aan het ondertekenen van de authentieke akte op het kantoor van de notaris.

Immo Point Quality Real Estate

Steeds ter beschikking voor al uw vastgoedvragen.


Van welke veilige belegging kan gezegd én bewezen worden dat de waarde elk jaar stijgt?

Van welke veilige belegging kan gezegd én bewezen worden dat de waarde elk jaar stijgt?

Zichtrekeningen en spaarboekjes zijn veilig, maar ze brengen geen intrest meer op. Meer nog, de waarde verdampt door de inflatie.

Een investering in Belgisch vastgoed is ook een veilige belegging, waar de waarde wél elk jaar van stijgt. Dat wordt eens te meer bewezen door de evolutie van de vastgoedprijzen tijdens het eerste semester van 2016. Deze cijfers worden gepubliceerd door de Algemene Directie Statistiek van de FOD Economie. Ze geven aan dat de vastgoedprijzen in nagenoeg elke regio en voor elk type vastgoed, (beperkt) gestegen zijn.

Bekijken we de detailcijfers van het Vlaams Gewest, dan merken we een prijsstijging voor woonhuizen met 2,9%. Voor villa’s, bungalows en landhuizen bedraagt de stijging 0,2%. Bij appartementen zien we een daling van 0,5%.

Daaruit kunnen we volgende conclusies trekken. Ten eerste: de prijzen (en dus waarde) van woonhuizen stijgen gestaag. Ten tweede: de gemiddelde prijzen van villa’s stonden even onder druk maar kennen vanaf nu terug een (lichte) stijging. Tenslotte: de daling van de prijzen van appartementen wordt beïnvloed door de kustgemeenten.

Voor de volledigheid vermelden we dat de overheidsdienst de verkoopprijzen voor het eerste semester van 2016 vergeleek met die van het eerste semester van 2015. En dat in deze vergelijking enkel de verkopen opgenomen zijn onderworpen aan registratierechten. Nieuwbouw en de verkoop van gronden vallen dus buiten deze cijfers.

Wie zich wil verdiepen in de resultaten per provincie of gemeente, kan terecht op: http://statbel.fgov.be/nl/statistieken/cijfers/economie/bouw_industrie/vastgoed/

Bent u op zoek naar een veilige én rendabele investering? Immo Point, uw vastgoedmakelaar voor de omgeving van Antwerpen, staat klaar voor al uw vastgoedvragen.


IMMOSCOOP

IMMOSCOOP

De hotspot voor vastgoedprimeurs!

Surfers die op zoek zijn naar woningen, appartementen, nieuwbouwprojecten en bouwgronden die nieuw op de markt komen, zijn bij IMMOSCOOP aan het juiste adres.

Al onze nieuwe aanbiedingen komen immers de eerste maand enkel op IMMOSCOOP én de eigen website van IMMO POINT.  

Niet enkel IMMO POINT kiest voor deze manier van werken. Meer dan 450 collega makelaars zijn eveneens lid van IMMOSCOOP.  U vindt er meer dan 45000 vastgoedaanbiedingen!

Ontdek u nieuwe droomwoning dus niet te laat en surf snel naar www.immoscoop.be!


PERSOONLIJKE UITNODIGING

PERSOONLIJKE UITNODIGING

Antwerp Classic Car Event : Start Touramical

Zaterdag 6 mei 2017 & Zondag 7 mei 2017

tussen 10u en 18u (iedereen welkom)

Beste klant,

De 7de editie van het "Antwerp Classic Car Event" zal dit jaar doorgaan in het Park van Brasschaat. 

Net als vorig jaar worden er 2 rally's georganiseerd, de "Antwerp Classic Tour" en "Antwerp GT Tour".

Immo Point zal eveneens aanwezig zijn bij dit event.  Wij hopen u te mogen verwelkomen.

U kan ons zowel zaterdag en zondag vinden van 10u tot 18u aan de drivers lounge nr. 19.

Het volledige programma kan u bekijken op de website http://acce.be/

We kijken alvast uit naar uw aanwezigheid !

Immo Point team Schilde


Winterdorp Schilde

Winterdorp Schilde

Heel enthousiast maken wij deel uit van de eerste editie van het winterdorp in Schilde met ECO schaatsbaan van zaterdag 3 december 2016 t.e.m. zondag 8 januari 2017. Contacteer ons voor uw gratis inkomkaart !


Nieuw vastgoedportaal Immoscoop verovert de markt

Nieuw vastgoedportaal Immoscoop verovert de markt

Met gepaste trots kunnen we u meedelen dat Immo Point mede-eigenaar is van immoscoop.be.

Sinds enkele weken staat dit nieuwe vastgoedportaal online en heeft de website in korte tijd zijn deel van de koek op de online vastgoedmarkt opgeëist.

We hebben samen met collega-vastgoedmakelaars uit de provincie deze website opgestart na een grondige marktanalyse. Met het huidige overaanbod van websites, waarbij elk domein zijn eigen toeters en bellen heeft, was het voor u als consument – maar ook voor ons als professional – soms moeilijk zoeken.

Immoscoop profileert zich als een uiterst gebruiksvriendelijke website die zich voornamelijk richt op de vastgoedprimeurs. Dat zijn de woningen die nieuw op de markt komen, en waar bijgevolg een meer dan gezonde interesse voor is.

Alle toonaangevende vastgoedmakelaars uit de ganse provincie hebben zich er achter gezet. We nodigen u dan ook graag uit om in uw zoektocht naar een gepast pand het nieuwste op de markt te ontdekken via www.immoscoop.be.

Om het u zo comfortabel mogelijk te maken kan u zoeken op zowel regio, prijs, én via een handige kaart. Kosten noch moeite zijn gespaard om de essentie van een overzichtelijke website naar voren te brengen. Probeer het maar eens!


Immo Point bestaat 20 jaar !

Immo Point bestaat 20 jaar !

Wat ooit begon met twee mensen – Ingrid en Luc Missotten – die een begeestering voelden voor het vak, groeide uit tot het meest vooraanstaande vastgoedkantoor in de streek.

Tijd dus om deze unieke ‘Immo Point of view’ verder uit te breiden.  
Een eerste stap in die richting werd 4 jaar geleden genomen toen in Wuustwezel een tweede kantoor werd geopend. 

Nu krijgen de inwoners van Schoten hun eigen Immo Point kantoor.  
Daar houdt het groeien echter niet op.  Immo Point gaat op zoek naar allianties met kantoren die een zelfde gedachtengoed en gedrevenheid delen. 

Voldoende reden om een nieuw initiatief op te starten: het Immo Point Network.  Het doel van het netwerk is om korter bij u als klant te staan en dit met dezelfde visie en enthousiasme van het moederhuis.  Een constante opleiding en bijscholing garanderen de kwaliteit en de service van elk kantoor binnen het Immo Point Network.

Een eerste samenwerking is ondertussen een feit. Topo Vastgoed, gevestigd in Zandhoven, is het eerste kantoor dat zijn schouders zet onder het Immo Point Network.  Hun aanpak en dynamiek passen als gegoten in de verwachtingen die het Immo Point Network voor ogen heeft. 

Onze gedrevenheid om u met de juiste koper of verkoper te verbinden, is groter dan ooit.  
We zijn er rotsvast van overtuigd dat een netwerk voor u een grotere toegevoegde waarde kan betekenen.

Immo Point opent deuren!
 


Meer Belgen worden vastgoedbeleggers

Meer Belgen worden vastgoedbeleggers

Afgelopen vijf jaar zijn er 17% vastgoedbeleggers bijgekomen. Dat blijkt uit cijfers van KBC en dat merken wij ook duidelijk in onze verkoop.

Vastgoedbeleggingen zijn populair bij 50-plussers

Gemiddeld wordt 20% van de afgesloten leningen vandaag gebruikt om een vastgoedbelegging te financieren. In de leeftijdsgroep 50-plus zijn zelfs 36% van de leningen bedoeld om een vastgoedbelegging aan te gaan. Die leeftijdsgroep heeft budgettaire ruimte die kan geïnvesteerd worden. Ze hebben een gemiddeld inkomen dat hoger is dan jonge mensen en ze blijven ook langer aan de slag. Deze factoren gecombineerd met een zeer lage spaarrente, een volatiel beursklimaat en een historisch lage rente voor woonkredieten, zorgen ervoor dat vastgoed nog steeds een interessante belegging is.

Grotere investeringen

Uit de cijfers van KBC blijkt dat de looptijd van de kredieten stabiel blijft. Opmerkelijk is wel dat het bedrag dat wordt belegd, groter wordt. De afgelopen vijf jaar werd een gemiddeld bedrag van € 245.000 geleend, een stijging van 6%.

Het onderzoek bewijst dat vooral bestaande woningen het goed doen bij de beleggers. Eén op vijf gebruikt zijn investering om een pand in een nieuwbouwproject aan te kopen. De helft van het vastgoed wordt aangekocht om te verhuren, de andere helft wordt aangehouden als tweede woning. Vooral appartementen zijn populair: in 2015 kocht 42% van de vastgoedbeleggers een appartement.

Bron: KBC persbericht


Onze gloednieuwe website

Onze gloednieuwe website

Met gepaste trots kondigen we onze gloednieuwe website aan. Het werd geen renovatie, maar we kozen voor een volledige nieuwbouw! En die is nu helemaal afgewerkt tot in de puntjes. We zijn voor een frisse look gegaan met veel kwalitatieve beelden. Maar we hebben bij het ontwerp ook rekening gehouden met u als gebruiker.

Gebruiksvriendelijk

Navigeren gaat nog sneller en eenvoudiger op onze nieuwe site. Bij al onze panden vermelden wij vanaf nu ook de adressen. Op die manier zoekt u op een kaart exact uit waar het vastgoed zich bevindt. Zo kan u al een concreet beeld vormen van de buurt.

Wij werken de informatie op onze site “in real time” bij, zodat u steeds ons actueel vastgoedaanbod (verkoop en verhuur) kan consulteren. Bovendien is onze site ‘responsive’. Dat betekent dat u met al uw toestellen, vaste computer, tablet en smartphone, een perfect ‘beeld’ krijgt.

Regelmatig nieuwtjes

Op onze website vindt u vanaf nu ook een nieuwsrubriek. Regelmatig posten we relevante artikelen over wat er leeft in de vastgoedmarkt en met welke projecten wij bezig zijn. Onze eerste blog is gepubliceerd: die gaat over de opmars van de Belg als vastgoedbelegger.

Eén login

Met één paswoord heeft u nu toegang tot al uw gegevens. Als verkoper of verhuurder krijgt u zicht op het verloop van uw vastgoeddossier: de bezoeken, mails en statistieken zijn zichtbaar. Als makelaar logt u in en raadpleegt u al onze documenten, promomateriaal, cursussen en drukwerk. En elke bezoeker kan een eigen login aanmaken waarin hij zoekopdrachten kan bewaren en doorsturen.

Wij nodigen u uit om een kijkje te nemen op onze nieuwe website. Mocht u vragen, opmerkingen of suggesties hebben, dan horen wij die graag!


Om deze functie te gebruiken dient u ingelogd te zijn.

Login
Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring op deze website makkelijker te maken. Lees meerVerder gaan