fbpixel

IMMO POINT
Costa Blanca NOORD

Costa Blanca weerbericht
image

De Costa Blanca nodigt uit tot relaxen. Naast de prachtige natuur kan je er proeven van een uitstekende gastronomische keuken. Zowel de typische Spaanse gerechten als de beste sterrenrestaurants kan je er proberen. Ook is het een echte familieplaats waar je jachthavens en themaparken kan ontdekken.

Vamos a la playa

Volgens velen behoort de Costa Blanca Noord tot een van de mooiste kustlijnen van Spanje. Naast de witte zandstranden en het kristalheldere blauwe water vinden we er aantrekkelijke baaien tussen het groen. De Costa Blanca of “witte kust” heeft zijn naam dan ook niet gestolen.

image
image

Het noordelijke gedeelte van de Costa Blanca loopt van Denia tot Alicante stad en is makkelijk bereikbaar via de luchthaven van Alicante.

De luchthaven van Valencia is een alternatieve optie. De meest gekende plaatsen hier zijn natuurlijk Benidorm en Calpe, maar ook Denia, Javéa, Moraira en Altea zijn stadjes waar Belgen en Nederlanders zich goed thuis voelen.

De Costa Blanca Noord staat bekend als het traditionele rustige gedeelte van de Costa Blanca, met uitzondering van Benidorm.

image

De huizenmarkt is hier iets duurder dan in het zuidelijke gedeelte van de Costa Blanca. De gemiddelde vastgoedprijzen zijn hier wat hoger omdat hier vooral sprake is van laagbouw en individuele villa’s in urbanisaties. Afhankelijk van de plaats blijft deze regio goedkoper dan de Costa del Sol.

De lokale keuken

Een andere bijzonder aangename kant van de Costa Blance is het culinaire aanbod. Dat is immens: van de typisch Spaanse keuken in de tabernas op nostalgische pleintjes, over een glas wijn of bier met tapas, naar stijlvol genieten van internationale sterrenkeukens op toplocaties. U vindt het allemaal aan de Costa Blanca! Vis staat regelmatig op het menu, u moet zich laten verrassen door de vangst van de dag. Paella mag niet ontbreken en elke kok bereidt die anders. En ten slotte, vergeet ook niet te proeven van de heerlijke streekwijnen!

image

Interesse in onze
Spaanse vastgoedprojecten?

Bekijk onze projecten en woningen

image

1. Eerste contact

Wat zoekt u: een appartement of een villa? In welke regio? Wenst u ambiance en zit u graag dichtbij de zee, of wilt u wat rustiger en hoger gelegen verblijven. Hoeveel slaapkamers en badkamers hebt u nodig? Zijn er speciale wensen? En ten slotte, welk budget is beschikbaar? 

image

2. Selectie

Met onze kennis van de lokale vastgoedmarkt maken wij voor u een eerste selectie en lichten deze in een persoonlijk gesprek uitvoerig toe.

image

3. Kennismaking ter plekke

Een stevige interesse? Dan gaan we samen de projecten of panden bezoeken. Misschien weet u nog niet zoveel over de streek? Als echte kenners maken wij u (verder) warm voor zijn charmes. 

image

4. Beslissing

U hebt gekozen? We begeleiden u met kennis van zaken doorheen het aankoopproces. We maken eerst een afspraak met een advocaat die het dossier nakijkt. Hij stelt een reserveringsdocument op, inclusief een voorschot volgens de Spaanse reglementering.

image

5. Ondertekening contract

Na een volledig juridisch onderzoek door deze advocaat kan de ondertekening van het privé koopcontract gebeuren met een aanbetaling van 10%. Als laatste is er de ondertekening van de eigendomsakte bij de notaris met de eindbetaling.

Kocht u een instapklare woning dan kunt u er na het verlijden van de akte onmiddellijk intrekken. Wanneer u op plan kocht is het nog even afwachten voordat het Grote Genieten begint in uw eigen Spaanse woning.

Vul dit formulier in en wij nemen contact met u op.


image
image