fbpixel
Vermogensbelasting in Andalusië is afgeschaft

NIEUWS

Vermogensbelasting in Andalusië is afgeschaft

Datum: 04-11-2022

svg icon arrow left Lees meer

Sinds woensdag 21 september hoeven Spaanse onderdanen en buitenlanders die in Andalusië wonen of een tweede verblijf bezitten, geen vermogensbelasting meer te betalen.

Iedereen die woont of een tweede huis bezit in de Zuid-Spaanse regio Andalusië en een wereldwijd vermogen heeft van meer dan 700.000 euro, krijgt een belastingaftrek van 100 procent op de vermogensbelasting, oftewel: ze hoeven geen vermogensbelasting te betalen.

Belastingaftrek in Madrid en Andalusië 

Tot nu toe gold deze vrijstelling enkel in de regio van Madrid. Juanma Moreno, regiopresident van Andalusië oordeelde echter dat de vermogensbelasting ook in zijn regio een belemmering vormde voor investeerders. In Spanje kunnen presidenten van de zeventien autonome regio’s zelf de belastingsaftrek (bonificación) en vermogensvrijstellingen bepalen.

Interessant voor veelverdieners

De vermogensbelasting vormt slechts 0,6 procent van de jaarlijkse Andalusische belastingen die in totaal 95 miljoen euro bedragen. Deze belasting afschaffen zou dus weinig impact hebben op het geheel, aldus Moreno. Bovendien zou de afschaffing zo’n 7000 nieuwe, veelverdienende belastingbetalers aantrekken.

Voordien was er ook al een bepaalde vrijstelling in Andalusië. Wie er zijn hoofdverblijfplaats had van minder dan 300.000 euro, moest deze niet meerekenen als vermogen voor de vermogensbelasting van 700.000 euro. Wie een wereldwijd vermogen bezat van meer dan 700.000 euro, betaalde 0,2 à 2,5 % belasting over elk bedrag dat hierboven lag. Bijvoorbeeld: 0,2 % belasting over 50.000 euro voor iemand die een wereldwijd vermogen had van 750.000 euro. Nu valt deze belasting dus weg. 

Investeren in een tweede verblijf in Zuid-Spanje

Het wordt nu erg voordelig om te investeren in een tweede verblijf in Zuid-Spanje. Heb je interesse om een vakantiehuis te kopen in Andalusië, dan staat Immo Point Marbella je bij van begin tot eind. Heb je vragen of wil je graag meer info? Neem gerust contact op en we luisteren graag naar jou. 

svg icon arrow down Deel dit bericht
svg icon arrow left 0verzicht Volgend bericht svg icon arrow right

Lees ook volgende artikelsOnmiddellijke bevriezing huurprijs van energielabel woningen E of F

NIEUWS

Huurprijs van niet-energiezuinige woningen wordt onmiddellijk bevroren


Datum: 27-10-2022

svg icon plus
To the Point Magazine Herfst 2022

NIEUWS

To the Point Magazine


Datum: 25-08-2022

svg icon plus
asbestinventarisattest

NIEUWS

Asbestattest bij verkoop verplicht vanaf 23 november 2022


Datum: 24-08-2022

svg icon plus
image
image