fbpixel
To the Point Verkoopconcept: evaluatie na 6 maanden

BLOG

To the Point Verkoopconcept: evaluatie na 6 maanden en meer dan 70 verkopen

Datum: 28-10-2021

svg icon arrow left Lees meer

DE MENING VAN DE IMMO POINT MAKELAAR(S)

Algemeen:

Met het TO THE POINT VERKOOP-concept bundelen we bezichtigingen en motiveren we kandidaat-kopers om een bod te formuleren via een vrijwillige biedingsprocedure. Dit is een optimale verkoopformule die maximaal inspeelt op de huidige marktomstandigheden. We peilden, via een interne bevraging, bij de Immo Point Makelaars over hun ervaringen, visie en toekomstperspectief van deze formule.  

Over het verkoop concept :  

De Immo Point Makelaars merken dat het verkoop concept (en zijn varianten) vandaag ingeburgerd geraakt in de vastgoedmarkt. Wat 6 maanden geleden nog als een vreemde manier van werken werd ervaren, is dit concept vandaag meer ingeburgerd en gekend.   Verkopers ervaren vooral de korte termijn met direct aantoonbaar resultaat als een plus. Verder worden de krachten gebundeld op een efficiënte manier zodat het “verkoop klaar” maken van de woning meestal op 2 dagen kan doorgaan. De vrijheid om een bod (en zijn eventuele bijkomende opschortende voorwaarden) te aanvaarden of te niet te accepteren is een additionele plus van deze formule.
Kopers hebben nu meer tijd om een vastgoedobject te bezoeken, na te denken, een bod te formuleren volgens hun inzichten … wat tijdens schaarste onbestaande was.  

Regionale verschillen : 

De Immo Point Makelaars merken wel enkele regionale verschillen. In de Kempen en de regio van Wuustwezel is deze vraag bij de verkopers om via deze formule te werken lager. Oost-Vlaanderen, Antwerpen, Schoten, Schilde, Zandhoven, Mortsel, Kontich, Schelle, Lier… is dit concept reeds zeer gekend bij kandidaat verkopers en kiezen zij veelal op eigen vraag voor deze formule. Ook kopers kunnen, na de juiste uitleg, veel begrip opbrengen voor deze formule daar ze nu de tijd krijgen om goed na te denken alvorens een bod te formuleren (of ook niet). 

Tijdelijk fenomeen of een blijver :

De vastgoedmarkt blijft momenteel erg wispelturig. Wel zien we momenteel een afkoelingsperiode sinds 6 weken en de situatie iets meer normaliseren naar de periode van voor Corona.  De Immo Point Makelaars zijn echter wel van overtuigd dat het verkoopconcept zal blijven bestaan. Andere regio’s zullen volgen en bepaald vastgoed (zie eerdere blogs over deze verkoopformule) zijn uiterst geschikt om verkoper en koper met elkaar “To the Point” te matchen. De klassieke vorm van openhuizen dagen verliest momenteel wat meer aan interesse door deze formule maar is in sommige gevallen een gepaste oplossing door zijn veelzijdige en intense marketingcampagne via print media en online. Overleggen welke formule u het beste kiest voor de verkoop van uw vastgoed is dus zeker aangewezen. 

Toekomst :

Momenteel wordt er achter de schermen hard gewerkt om een elektronisch biedingsplatform op punt te zetten (lancering einde oktober 2021). Kopers en verkopers die vragen hebben bij de onafhankelijkheid van de makelaar bij “bieden onder gesloten omslag” worden ook zo bediend. Wist u dat de Immo Point Makelaars de opening van de gesloten omslagen enkel openen in het bijzijn van de verkoper en dit ook gefilmd wordt om de onafhankelijkheid te vrijwaren en de rechten van koper en verkoper zo garanderen? 

Meer info over deze formule kan u terugvinden via: Immo Point | To The Point

Happy to connect, share and help !

Het Immo Point Network Team.

Wie is het Immo Point Network Team:
Immo Point is sinds 1996 actief en heeft een netwerk van 20 kantoren in de provincie Antwerpen en Oost-Vlaanderen. Wij bemiddelen bij verkoop en verhuur van residentieel en commercieel vastgoed en nieuwbouwprojecten. Wij geloven in de kracht van een netwerk, delen van kennis, professionalisme, schaalbare investeringen, samenwerken, de juiste spirit én een sterk merk als antwoord op de uitdagingen van morgen. In 2020 realiseerde wij 1420 vastgoedtransacties.

De inhoud van dit artikel werd mede mogelijk gemaakt door een interne bevraging en input van 14 Immo Point kantoren en hun zaakvoerders. Immo Point Vastgoed Schilde – Immo Point Vastgoed Mortsel - Immo Point Vandaele – Immo Point Lahuis – Immo Point Topo – Immo Point DCS Sint-Niklaas – Immo Point DCS Sinaai – Immo Point Noordrand – Immo Point Zuidrand te Kontich – Immo Point Zuidrand te Schelle – Immo Point Kempen te Kasterlee – Immo Point Kempen te Westerlo – Immo Point Hannes – Immo Point Docklands

Contact en reacties: network@immopoint.be 

svg icon arrow down Deel dit bericht
svg icon arrow left 0verzicht Volgend bericht svg icon arrow right svg icon arrow left Vorige bericht

Lees ook volgende artikelsimage

BLOG

Moet ik mijn woning renoveren voor verkoop of net niet?


Datum: 22-02-2024

svg icon plus
image

BLOG

Investeren in huurwoningen is een slimme keuze


Datum: 30-01-2024

svg icon plus
image

BLOG

Wat is een renovatiepand? Voordelen, overwegingen en risico's


Datum: 28-12-2023

svg icon plus
image
image