fbpixel

BLOG

Tips om je woning vlot te verkopen

Datum: 02-02-2023

svg icon arrow left Lees meer

Om je woning vlot te verkopen is een goede voorbereiding ontzettend belangrijk. Het zorgt ervoor dat je jouw woning sneller, efficiënter en voor een hogere prijs verkoopt. Wil je weten hoe je talloze euro’s aan waarde toevoegt aan jouw woning? Wij zetten alvast enkele tips voor je op een rijtje. 

1. Een goede verkoop start bij de juiste foto’s

Een geweldige foto zorgt voor een goede eerste indruk bij de potentiële koper. Een foto die ruimte, licht en openheid ademt, presteert statistisch gezien beter dan een donker, slordig beeld. Hoe meer lichtinval aanwezig in de foto, hoe frisser het huis oogt.
Kleine elementen als het openen van een gordijn, het aansteken van een lamp of het goed decoreren van je woning, kunnen bijdragen aan meer professionaliteit én een snellere verkoop. 

Neem je foto’s het best overdag. Wat lichtinval zorgt meteen voor een heel andere beleving en sfeer. 

2. Zachte, neutrale kleuren

Lichte kleuren ogen groter. Iedereen weet dat een donkere tint een ruimte verkleint. Kies daarom voor zachte, neutrale kleuren of pasteltinten. Wil je toch wat extra pit en cachet? Breng dan een accentkleur aan die opvalt. Trouwens ook met decoratie kun je een ruimte opvrolijken en een eigen touch geven. 

3. Bepaal een correcte prijs

Een te duur geprijsde woning heeft langer nodig om verkocht te geraken. Meer nog, soms kun je je woning er een stempel mee geven, waardoor een snelle verkoop in het gedrang komt. Ga daarom best meteen voor een correcte prijs. Een professionele makelaar zal je hier op wijzen en bij helpen. Hij/zij heeft immers een perfect zicht op de lokale marktprijzen. Laat je woning GRATIS schatten bij Immo Point!

4. Voorkom achterstallig onderhoud

Werk het achterstallige onderhoud aan je huis weg, dus repareer eindelijk eens dat stoepje of schilder die kozijnen. Ze geven je woning en een frisse uitstraling en de potentiële koper kan zich niet ergeren aan gebreken. Ook binnenin de woning kunnen er ongetwijfeld snel kleine herstellingen aangepakt worden. 

5. Eerste indruk is cruciaal

Iemand die snel wilt verkopen kan maar best een goede eerste indruk maken. Zorg ervoor dat de buitenkant van je woning in orde is. Is de buitenkant goed afgewerkt en verzorgd, dan start de koper al met een goed gevoel. Geef de gevel een beurt, poets de ramen, zorg dat de betegeling in orde is, … stuk voor stuk zaken die mee het verschil kunnen maken. 

Wil je meer tips of kun je ondersteuning bij een vlotte verkoop gebruiken? Bij Immo Point staan we voor je klaar. Wij onderzoeken de markt voor je, coördineren de bezichtigingen/bezoekdagen en staan je met raad en daad bij. Wij beschikken over heel wat ervaring en helpen met nog meer concrete tips, je woning snel en aan de juiste prijs te verkopen. Voor meer info, contacteer ons!

svg icon arrow down Deel dit bericht
svg icon arrow left 0verzicht Volgend bericht svg icon arrow right svg icon arrow left Vorige bericht

Lees ook volgende artikels



image

BLOG

Hoe bepaal je de juiste vraagprijs voor een woning?


Datum: 25-03-2024

svg icon plus
image

BLOG

Moet ik mijn woning renoveren voor verkoop of net niet?


Datum: 22-02-2024

svg icon plus
image

BLOG

Investeren in huurwoningen is een slimme keuze


Datum: 30-01-2024

svg icon plus
image
image