<<<<<<< HEAD facebook ======= fbpixel >>>>>>> live
image

BLOG

De makelaar gaat digitaal, de mening van de Immo Point makelaars

In Angelsaksische landen veroveren de onlinevastgoedmakelaars de woningmarkten. Moeten Belgische makelaars zich zorgen maken?

Bron : Trends 06/03/19

svg icon arrow left Lees meer

Algemeen:

Dat de toekomst digitaal is, zal niemand van z’n stoel doen vallen. Voor ons is het nu al onontbeerlijk om virtueel aanwezig en vindbaar te zijn.  De smartphone  is nu een volwaardig ‘device’ wat haast niet meer weg te denken is uit de dagelijkse praktijk van de vastgoedmakelaar en zijn klanten. Het “scalable” zijn van uw informatie op de verschillende “devices” is bij de Immo Point makelaars reeds geruime tijd mogelijk.  Door de verdere toename van de digitalisering zullen al deze platformen en mogelijkheden ook als werkelijk communicatiemiddel gehanteerd naar de verschillende doelgroepen. Messenger, chat, mail, telefoon, SMS, whatsapp, … zijn kanalen die dagelijks groeien. De wijze van communicatie alsook de verdere digitalisering  zal steeds verder ingrijpen op de manier waarop de vastgoedmakelaar zijn of haar werk doet. Toch blijft het beroep van makelaar vooral een “people business”.  Door de verdere interne digitalisering kunnen we meer tijd inzetten voor die aspecten die het digitaliseren niet kan overnemen : persoonlijke dienstverlening. Elk dossier is uniek door het pand op zichzelf, de unieke situatie van de verkopers en deze van de kopers. De begeleiding en de afstemming van beide processen (verkoop en aankoop) en de mogelijke euvels kunnen tot op heden nog niet overgenomen worden door het digitale en  dat zal in de nabije toekomst ook niet kunnen.

image

Service:

Niet alleen de vastgoedbranche verandert door de digitale, virtuele, online revolutie, maar vooral de instelling van klanten wijzigt hierdoor enorm. Via computers, smartphones en tablets zijn steeds meer producten en diensten slechts ‘a mouse-click away’. Deze digitale ervaring creëert een verwachtingspatroon. Kortom, openingstijden aanpassen, de functie van een kantoor wijzigen, interne taken en werkprocessen wijzigen, … en steeds  bereikbaar blijven en reageren op reacties en vragen blijft een dagelijkse uitdaging.
Alhoewel service een containerbegrip is en dit snel in de mond genomen wordt, zien wij vandaag kennis (en ons steeds bijscholen ervan) en bereikbaarheid als één van die aspecten die wij in onze service catalogeren. We zullen meer en meer in de toekomst naar de positie van betrouwbaaradviseur evolueren waar de werkelijke toegevoegde waarde geen top down benadering is maar een persoonlijk antwoord op een persoonlijke behoefte. Maatwerk voor elk dossier en voor elke verkoper en koper.

image

Conclusie :

Aangezien tevredenheid de resultante is van resultaat én verwachting, zullen makelaars zelf het initiatief moeten nemen om kraakhelder te vertellen wat hun rol is in respectievelijk een aankoop, verkoop, (ver)huurtransactie, advies of welke activiteit dan ook. Transparant zijn betekent duidelijk zijn over de geleverde dienst en de daarbij horende vergoeding.

In de nabije toekomst zal er van de makelaar steeds meer verwacht gaan worden; dat zij bijvoorbeeld over duurzame materialen en energiebesparing kunnen meedenken en adviseren, dat zij integriteit en transparantie nastreven alsook volledig ‘mee’ zijn met de laatste en nieuwste technologische ontwikkelingen. Het belang van hun ‘online reputatie’ zal alleen maar toenemen. Alleen vastgoedmakelaars die zich kunnen aanpassen aan nieuwe trends en tendensen en zich hiermee weten te verbinden, zullen hoogstwaarschijnlijk in de toekomst succesvol blijven en overleven.

Happy to connect, share and help !

Het Immo Point Network Team.

svg icon arrow left
svg icon arrow down Deel dit bericht
svg icon arrow left 0verzicht svg icon arrow left Vorige bericht

Lees ook volgende artikelsimage

BLOG

2de eigendom als alternatieve spaarformule:

Een op de vijf Belgen bezit meer dan één eigendom. Zeker in het onzekere economische klimaat, in tijden waarin het spaarboekje niets opbrengt en de beurs allesbehalve in een hausse zit, beschouwen velen vastgoed als een verstandige investering. 

https://www.hln.be/economie/een-tweede-eigendom-is-een-van-de-beste-investeringen-onze-woonexpert-legt-uit-hoe-je-dat-het-best-aanpakt~a27753fc/

Bron : HLN 14/10/2020


Datum: 20-10-2020

svg icon plus
Immo Point Vandaele

BLOG

Immo Point makelaar in de kijker: Immo Point Vandaele


Datum: 18-09-2020

svg icon plus
image

BLOG

Snel herstel in interesse vastgoed na lockdown

De Europese Centrale Bank (ECB) doet er alles aan om de marktrente laag te houden, en slaagt daar tot op vandaag ook in. De hypotheekrente in België bleef de voorbije maanden dan ook laag. De gemiddelde hypotheekrente in België voor een lening met een looptijd van meer dan 10 jaar zakte zelfs naar 1,52%, een historisch dieptepunt.
De minder aantrekkelijke rendementen op alternatieve investeringen duwen heel wat investeerders richting de vastgoedmarkt (aandelen zijn immers volatieler en voor sommige mensen te risicovol, terwijl de obligatierente laag zal blijven door het beleid van de ECB). En dit kan ook in het goedkopere segment voor opwaartse druk zorgen.

Bron : ING focus Real Estate 


Datum: 11-09-2020

svg icon plus
image
Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring op deze website makkelijker te maken.

Meer weten Verder gaan