fbpixel
De vrieskou is op komst

NIEUWS

De vrieskou is op komst! Met deze tips voorkom je vorstschade

Datum: 07-12-2022

svg icon arrow left Lees meer

Je hebt het vast al gemerkt, het wordt kouder. Met de vorst op komst, geven we je graag wat tips mee om mogelijke schade te voorkomen. Vriestemperaturen kunnen voor flink wat ongemak zorgen, voorkomen is dus beter dan genezen. 

Tip 1 l Zorg voor een goed werkende verwarmingsinstallatie 

De energieprijzen swingen de pan uit. Weet dat een slecht werkende ketel of verwarming, veel meer verbruikt dan een goed onderhouden exemplaar. Je verwarmingsinstallatie geregeld laten onderhouden is trouwens wettelijk verplicht. Controleer of je verwarming goed werkt en laat anders een technieker komen. Verwarm je met stookolie? Controleer het peil. Is er te weinig stookolie in de tank, bel dan de leverancier. 

Tip 2 l Gelijkmatig verwarmen voorkomt condens 

Nee, niet in elke kamer moet de verwarming op maximaal staan, maar door ze op een laag pitje toch te laten functioneren, voorkom je wel condensvorming. 

Tip 3 l Sluit je buitenkranen af 

Beschik je over buitenkranen? Weet dat deze kunnen vastvriezen als het water er blijft instaan. Laat eerst het water uit de buitenkranen lopen en sluit ze vervolgens af. Hiervoor sluit je eerst de hoofdkraan af. Laat het water weglopen en laat de aftapkraan dicht. De buitenkraan kan open blijven staan. 

Tip 4 l Langere tijd afwezig? Zet de verwarming af 

De ideale temperatuur in de woning bij langere afwezigheid? Die ligt op 14°C. Dit voorkomt condens, terwijl er toch niet of slechts zeer beperkt verwarmd moet worden. Weet dat een verwarmingsketel ook een hoger rendement heeft als het huis in één keer en dus niet stelselmatig verwarmd wordt. 

Tip 5 l Een leegstaand pand verkopen? Zorg toch voor een aangename temperatuur 

Wil je je leegstaand pand verkopen? Dan raden we je aan de temperatuur van je woning toch net iets hoger te houden dan 14°C. Een hogere temperatuur voelt wat knusser aan en dit doet net wat makkelijker verkopen. Een warmere ruimte geeft sneller een gevoel van thuiskomen. Zit je nog met vragen? Neem dan zeker contact op met ons. We geven je graag wat bijkomende uitleg. 

svg icon arrow down Deel dit bericht
svg icon arrow left 0verzicht Volgend bericht svg icon arrow right svg icon arrow left Vorige bericht

Lees ook volgende artikels



image

BLOG

Hoe bepaal je de juiste vraagprijs voor een woning?


Datum: 25-03-2024

svg icon plus
image

BLOG

Moet ik mijn woning renoveren voor verkoop of net niet?


Datum: 22-02-2024

svg icon plus
image

BLOG

Investeren in huurwoningen is een slimme keuze


Datum: 30-01-2024

svg icon plus
image
image