<<<<<<< HEAD facebook ======= fbpixel >>>>>>> live
image

BLOG

Biedingen onder gesloten omslag winnen aan populariteit

Sinds de heropstart op 11 mei draait de vastgoedmarkt op volle toeren. Door de drukte zijn er vaak meerdere kandidaat-kopers bereid om de vraagprijs te bieden. Dat bevestigde ook onze woordvoerder Kristophe Thijs in het VRT-journaal. Voor de opdrachtgever stelt zich dan de vraag hoe hij best de knoop doorhakt. Tegenwoordig worden almaar vaker biedingsrondes onder gesloten omslag georganiseerd. Weet wel dat je hierbij een aantal spelregels in acht moet nemen, waarbij zowel koper als verkoper duidelijk weten waar ze aan toe zijn. 

Bron : VRT-journaal

Datum: 26-06-2020

svg icon arrow left Lees meer

DE MENING VAN DE IMMO POINT MAKELAAR(S)

Algemeen:

 • Bieden onder gesloten omslag is niet nieuw. Deze verkoopstrategie wordt al een hele tijd toegepast door de verschillende Immo Point Makelaars.  In het kader van “Quality Real Estate” ontwikkelde de Immo Point Makelaars hier een verfijnd en doordacht systeem voor. 
 • Bij het Immo Point systeem worden de belangen van zowel de kandidaat – koper als de verkoper op een respectvolle manier verdedigd.
 • Net zoals bij elk verkoopproces is hier een cruciale rol voorbehouden voor de Immo Point Makelaar als bemiddelaar. 

Waarmee dien je rekening te houden bij de toepassing van dit systeem:

 • Een correct en duidelijk communicatieplan én strategie is de sleutel tot succes.  
 • Het vooropgestelde plan strak aanhouden en discretie zijn kernbegrippen die absoluut onmisbaar zijn om van dit systeem, voor alle partijen, een succes te maken.
 • Niet elk type vastgoed tegen eender welke prijs komt in aanmerking om via deze manier op de markt gelanceerd te worden. De korte periode waarmee dit meestal gepaard gaat kan positieve invloed uitoefenen op het type vastgoed dat je in de markt wenst te verkopen. Doch is dit systeem niet zaligmakend en moet je hierover goed nadenken. 
 • Het lijkt eenvoudig, doch is het niet zo…

Welke randvoorwaarden kunnen invloed hebben op een biedingsronde : 

 • Tijd : door de strakke tijdslijn verschuift de druk van het aankoopproces naar de koper.
 • Type vastgoed : panden met een grote doelgroep leveren mogelijk meer biedingen op. 
 • Staat van de woning : het model van biedingen heeft vandaag nog een associatie met vastgoed van mindere kwaliteit.
 • Prijs : dit systeem is niet zaligmakend voor het behalen van de hoogste verkoopprijs.
 • Concurrentiele marktpositie van het pand : In een verkopersmarkt blijft het ook hier van essentieel belang om de vraagprijs marktconform te positioneren. 

Wat na een biedingsronde zonder resultaat :

 • De reacties welke werden ontvangen tijdens de biedingsronde zijn een goede barometer voor verdere onderhandeling.
 • Feedback geeft meer inzichten en mogelijkheden om gerichter het pand op de doelgroep af te stemmen.
 • De Immo Point Makelaar stelt, samen met u, een verder plan van aanpak op. 

Conclusie : 

In de huidige snel bewegende markt wordt het verkopen van een woning beschouwd als iets vanzelfsprekend. Een aantal populaire tv programma’s dragen bij tot dit gedachtengoed. Zij belichten slechts één aspect van een zeer complex traject met heel wat juridische en commerciële valkuilen. De verschillende mogelijkheden, procedures en juridische contexten goed onderzoeken om de finale keuze te maken die het dichts bij je persoonlijke voorkeur aanleunt is een must. 
 

Happy to connect, share and help ! 

Het Immo Point Network Team.

 

Wie is het Immo Point Network Team:
Immo Point is sinds 1996 actief en heeft een netwerk van 19 kantoren (vanaf 15/09 : 20 kantoren) in de provincie Antwerpen en Oost-Vlaanderen. Wij bemiddelen bij verkoop en verhuur van residentieel en commercieel vastgoed en nieuwbouwprojecten. Wij geloven in de kracht van een netwerk, delen van kennis, professionalisme, schaalbare investeringen, samenwerken, de juiste spirit én een sterk merk als antwoord op de uitdagingen van morgen. In 2019 realiseerde de ganse groep 1293 vastgoedtransacties. 

De inhoud van dit artikel werd mede mogelijk gemaakt door een interne bevraging en input van 14 Immo Point kantoren en hun zaakvoerders:
Immo Point Vastgoed (3) – Immo Point Hannes – Immo Point Mintjens – Immo Point Kempen (2) – Immo Point Vandaele – Immo Point Lahuis – Immo Point Topo – Immo Point Drie Eiken – Immo Point Docklands – Immo Point Noordrand – Immo Point DCS.

Contact en reacties: 
network@immopoint.be
 

svg icon arrow down Deel dit bericht
svg icon arrow left 0verzicht Volgend bericht svg icon arrow right svg icon arrow left Vorige bericht

Lees ook volgende artikelsimage

BLOG

2de eigendom als alternatieve spaarformule:

Een op de vijf Belgen bezit meer dan één eigendom. Zeker in het onzekere economische klimaat, in tijden waarin het spaarboekje niets opbrengt en de beurs allesbehalve in een hausse zit, beschouwen velen vastgoed als een verstandige investering. 

https://www.hln.be/economie/een-tweede-eigendom-is-een-van-de-beste-investeringen-onze-woonexpert-legt-uit-hoe-je-dat-het-best-aanpakt~a27753fc/

Bron : HLN 14/10/2020


Datum: 20-10-2020

svg icon plus
Immo Point Vandaele

BLOG

Immo Point makelaar in de kijker: Immo Point Vandaele


Datum: 18-09-2020

svg icon plus
image

BLOG

Snel herstel in interesse vastgoed na lockdown

De Europese Centrale Bank (ECB) doet er alles aan om de marktrente laag te houden, en slaagt daar tot op vandaag ook in. De hypotheekrente in België bleef de voorbije maanden dan ook laag. De gemiddelde hypotheekrente in België voor een lening met een looptijd van meer dan 10 jaar zakte zelfs naar 1,52%, een historisch dieptepunt.
De minder aantrekkelijke rendementen op alternatieve investeringen duwen heel wat investeerders richting de vastgoedmarkt (aandelen zijn immers volatieler en voor sommige mensen te risicovol, terwijl de obligatierente laag zal blijven door het beleid van de ECB). En dit kan ook in het goedkopere segment voor opwaartse druk zorgen.

Bron : ING focus Real Estate 


Datum: 11-09-2020

svg icon plus
image
Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring op deze website makkelijker te maken.

Meer weten Verder gaan