fbpixel

BLOG

Biedingen onder gesloten omslag winnen aan populariteit

Sinds de heropstart op 11 mei draait de vastgoedmarkt op volle toeren. Door de drukte zijn er vaak meerdere kandidaat-kopers bereid om de vraagprijs te bieden. Dat bevestigde ook onze woordvoerder Kristophe Thijs in het VRT-journaal. Voor de opdrachtgever stelt zich dan de vraag hoe hij best de knoop doorhakt. Tegenwoordig worden almaar vaker biedingsrondes onder gesloten omslag georganiseerd. Weet wel dat je hierbij een aantal spelregels in acht moet nemen, waarbij zowel koper als verkoper duidelijk weten waar ze aan toe zijn. 

Bron : VRT-journaal

Datum: 26-06-2020

svg icon arrow left Lees meer

DE MENING VAN DE IMMO POINT MAKELAAR(S)

Algemeen:

 • Bieden onder gesloten omslag is niet nieuw. Deze verkoopstrategie wordt al een hele tijd toegepast door de verschillende Immo Point Makelaars.  In het kader van “Quality Real Estate” ontwikkelde de Immo Point Makelaars hier een verfijnd en doordacht systeem voor. 
 • Bij het Immo Point systeem worden de belangen van zowel de kandidaat – koper als de verkoper op een respectvolle manier verdedigd.
 • Net zoals bij elk verkoopproces is hier een cruciale rol voorbehouden voor de Immo Point Makelaar als bemiddelaar. 

Waarmee dien je rekening te houden bij de toepassing van dit systeem:

 • Een correct en duidelijk communicatieplan én strategie is de sleutel tot succes.  
 • Het vooropgestelde plan strak aanhouden en discretie zijn kernbegrippen die absoluut onmisbaar zijn om van dit systeem, voor alle partijen, een succes te maken.
 • Niet elk type vastgoed tegen eender welke prijs komt in aanmerking om via deze manier op de markt gelanceerd te worden. De korte periode waarmee dit meestal gepaard gaat kan positieve invloed uitoefenen op het type vastgoed dat je in de markt wenst te verkopen. Doch is dit systeem niet zaligmakend en moet je hierover goed nadenken. 
 • Het lijkt eenvoudig, doch is het niet zo…

Welke randvoorwaarden kunnen invloed hebben op een biedingsronde : 

 • Tijd : door de strakke tijdslijn verschuift de druk van het aankoopproces naar de koper.
 • Type vastgoed : panden met een grote doelgroep leveren mogelijk meer biedingen op. 
 • Staat van de woning : het model van biedingen heeft vandaag nog een associatie met vastgoed van mindere kwaliteit.
 • Prijs : dit systeem is niet zaligmakend voor het behalen van de hoogste verkoopprijs.
 • Concurrentiele marktpositie van het pand : In een verkopersmarkt blijft het ook hier van essentieel belang om de vraagprijs marktconform te positioneren. 

Wat na een biedingsronde zonder resultaat :

 • De reacties welke werden ontvangen tijdens de biedingsronde zijn een goede barometer voor verdere onderhandeling.
 • Feedback geeft meer inzichten en mogelijkheden om gerichter het pand op de doelgroep af te stemmen.
 • De Immo Point Makelaar stelt, samen met u, een verder plan van aanpak op. 

Conclusie : 

In de huidige snel bewegende markt wordt het verkopen van een woning beschouwd als iets vanzelfsprekend. Een aantal populaire tv programma’s dragen bij tot dit gedachtengoed. Zij belichten slechts één aspect van een zeer complex traject met heel wat juridische en commerciële valkuilen. De verschillende mogelijkheden, procedures en juridische contexten goed onderzoeken om de finale keuze te maken die het dichts bij je persoonlijke voorkeur aanleunt is een must. 
 

Happy to connect, share and help ! 

Het Immo Point Network Team.

 

Wie is het Immo Point Network Team:
Immo Point is sinds 1996 actief en heeft een netwerk van 19 kantoren (vanaf 15/09 : 20 kantoren) in de provincie Antwerpen en Oost-Vlaanderen. Wij bemiddelen bij verkoop en verhuur van residentieel en commercieel vastgoed en nieuwbouwprojecten. Wij geloven in de kracht van een netwerk, delen van kennis, professionalisme, schaalbare investeringen, samenwerken, de juiste spirit én een sterk merk als antwoord op de uitdagingen van morgen. In 2019 realiseerde de ganse groep 1293 vastgoedtransacties. 

De inhoud van dit artikel werd mede mogelijk gemaakt door een interne bevraging en input van 14 Immo Point kantoren en hun zaakvoerders:
Immo Point Vastgoed (3) – Immo Point Hannes – Immo Point Mintjens – Immo Point Kempen (2) – Immo Point Vandaele – Immo Point Lahuis – Immo Point Topo – Immo Point Drie Eiken – Immo Point Docklands – Immo Point Noordrand – Immo Point DCS.

Contact en reacties: 
network@immopoint.be
 

svg icon arrow down Deel dit bericht
svg icon arrow left 0verzicht Volgend bericht svg icon arrow right svg icon arrow left Vorige bericht

Lees ook volgende artikelshuizen tot 35.000 euro duurder

BLOG

Huizen in jaar tijd tot 35.000 euro duurder

Een huis in Vlaanderen is op een jaar tijd tot 35.000 euro duurder geworden. Dat blijkt uit cijfers van Statbel, het Belgische bureau voor statistiek.

Bron : Belga


Datum: 15-07-2021

svg icon plus
Grootste stijging wereldwijde vastgoedprijzen sinds voor de financiële crisis: is er een bubbel in de maak?

BLOG

Grootste stijging wereldwijde vastgoedprijzen sinds voor de financiële crisis: is er een bubbel in de maak?

Wereldwijd zitten de vastgoedprijzen in de lift. De prijzen stijgen zodanig snel dat de grootste toename sinds het vierde kwartaal van 2006 is opgemeten. Experts vrezen dat er in sommige landen een vastgoedbubbel in de maak is.

Bron : Grootste stijging wereldwijde vastgoedprijzen sinds voor de financiële crisis: is er een bubbel in de maak? - Business AM


Datum: 29-06-2021

svg icon plus
Nieuwbouw of renovatie

BLOG

Is het interessant om vandaag vastgoed te kopen als eerste en enige eigendom met renovatiekosten of koop ik beter een nieuwbouw ?

Start van de campagne "reNUveer"!
7 april 2021

Nu is het moment om te renoveren, of beter reNUveren. De Vlaamse overheid maakt NU extra budget vrij.

Nieuws & Pers - Notaris.be

Bron : Notaris.be  
 


Datum: 10-05-2021

svg icon plus
image
image