Immopoint uw vastgoedmakelaar met kantoren te Schilde en Wuustwezel
login

login


Een nieuw account maken
Gebruikersnaam of wachtwoord vergeten

Blog

Heet-van-de-naald vastgoednieuws, een boeiend artikel over één van onze (nieuwbouw)projecten of een kijkje in ons bedrijf? Lees verder!

Categorieën

Registratierechten voor eigen woning naar zeven procent !

Registratierechten voor eigen woning naar zeven procent !

2018 : alvast weer een vernieuwend jaar !

Het abattement en klein beschrijf worden afgeschaft en vervangen door 1 tarief registratierechten. Wie binnenkort een gezinswoning koopt, zal daar 7 procent registratierechten op moeten betalen.

Wie een bescheiden woning koopt of energiezuinig renoveert, krijgt een extra korting.

Het huidige tarief in Vlaanderen was tot nu 10 procent van de aankoopsom - het zogenaamde groot beschrijf. Voor de aankoop van een 'bescheiden' woning gold een verminderd tarief van 5 procent of klein beschrijf. De basis voor dat klein of groot beschrijf was het kadastraal inkomen, maar dat is al sinds 1974 niet meer geactualiseerd.

Uiteindelijk kwamen de Vlaamse ministers overeen dat wie een gezinswoning koopt daar 7 procent registratierechten op moet betalen. Het moet wel gaan om je enige woning en je moet er binnen de twee jaar intrekken.

Renovatie

Wie binnen de vijf jaar na de aankoop een energetische renovatie uitvoert, betaalt slechts zes procent registratierechten en krijgt een extra vrijstelling van 4.800 euro als het om een bescheiden woning gaat.

Wie binnen de vijf jaar die ingrijpende renovatie niet doet, moet de korting terugbetalen.

Meeneembaarheid

Een ander heet hangijzer was de 'meeneembaarheid', waarbij kopers een deel van de registratiebelasting die ze op hun vorige woning hebben betaald, kunnen aftrekken van de belasting op een volgende gekochte woning.

Deze "meeneembaarheid" blijft overeind en het plafond van dat bedrag blijft behouden op 12.500 euro. Nieuw is wel dat dat plafond voortaan wordt geïndexeerd.

De hervorming gaat nu voor advies naar de Woonraad, de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (SERV) en de Raad van State.

Het nieuwe systeem zou nog voor de zomer van kracht worden.

Bron: www.tijd.be


Immo Point slaat zijn vleugels uit

Immo Point slaat zijn vleugels uit

Immo Point heeft zopas een nieuw kantoor geopend op het eilandje in Antwerpen. Dat is meteen de zevende vestiging van het immokantoor in de regio Antwerpen.

De ‘roots’ van het bedrijf liggen in Schilde waar 22 jaar geleden bedrijfsleider Luc Missotten het eerste kantoor oprichtte. Intussen zijn er kantoren bijgekomen in Zandhoven, Wuustwezel, Schoten, Merksplas en Heist op den Berg. 

“En het houdt hier niet op” zegt Luc Missotten. “We willen nu een volgend kantoor openen in de zuidrand van Antwerpen. In Wilrijk, Edegem of Hove. En dan willen we de rest van Vlaanderen veroveren. We zoeken bestaande kantoren met franchisenemers die onder ons logo willen samenwerken. We willen ons keurmerk uitdragen in de rest van Vlaanderen. Onze franchisenemers krijgen ons handboek waarin is beschreven hoe we werken, met ook onze huisstijl erbij”.

Met uitzicht op ’t Mas

De nieuwe locatie op ’t eilandje is niet toevallig gekozen. Aan de Entrepotkaai verrijst weldra een nieuw project van luxeflats, op de plek waar nu nog het oude Havenhuis staat. Dat gebouw wordt in april, mei van het volgend voorjaar afgebroken. In de plaats komen er 67 appartementen die in 2020 klaar moeten zijn. De immobiliënkantoren Immo Point en De Meester zorgden voor de verkoop. 

Het nieuwe woonproject heet ‘Aequor’, waarin alvast het Latijnse woord voor ‘water’ is terug te vinden. De appartementen kijken dan ook allemaal uit op het Willemdok, met op de achtergrond het Mas en nog wat verder de Schelde.

Het project is een realisatie van de projectontwikkelaars Vlaamse Poort en Bermaso. Het oude Havenhuis werd vorig jaar verkocht aan Xavier Painblanc, de eigenaar van Bermaso. De verkoopprijs lag rond de 26 miljoen. Het hele project is een realisatie van het architectenbureau Crepain Binst. De prijzen van de appartementen variëren van rond de 350.000 tot boven de 700.000 euro. Voor de twee lofts van meer dan driehonderd vierkante meter op de hoogtes verdieping zouden de prijzen een veelvoud bedragen. 

Bron: Made in Antwerpen


HET IMMO POINT TEAM WENST U PRETTIGE EINDEJAARSFEESTEN

HET IMMO POINT TEAM WENST U PRETTIGE EINDEJAARSFEESTEN


Op zoek naar een droomwoning?

Bij Immo Point richten we ons op een gediversifieerd vastgoedaanbod van appartementen, rijwoningen, gezinswoningen tot residentiële villa’s.

Bij ons vindt u wat u zoekt!

U mag rekenen op een excellente service. Bij ons staat vertrouwen, expertise en een persoonlijke begeleiding centraal.

Kortom onze medewerkers staan garant voor een persoonlijke benadering en een vakkundige begeleiding, vanaf uw eerste contactname, tot aan het ondertekenen van de authentieke akte op het kantoor van de notaris.

Immo Point Quality Real Estate

Steeds ter beschikking voor al uw vastgoedvragen.


PERSOONLIJKE UITNODIGING

PERSOONLIJKE UITNODIGING

Antwerp Classic Car Event : Start Touramical

Zaterdag 6 mei 2017 & Zondag 7 mei 2017

tussen 10u en 18u (iedereen welkom)

Beste klant,

De 7de editie van het "Antwerp Classic Car Event" zal dit jaar doorgaan in het Park van Brasschaat. 

Net als vorig jaar worden er 2 rally's georganiseerd, de "Antwerp Classic Tour" en "Antwerp GT Tour".

Immo Point zal eveneens aanwezig zijn bij dit event.  Wij hopen u te mogen verwelkomen.

U kan ons zowel zaterdag en zondag vinden van 10u tot 18u aan de drivers lounge nr. 19.

Het volledige programma kan u bekijken op de website http://acce.be/

We kijken alvast uit naar uw aanwezigheid !

Immo Point team Schilde


Winterdorp Schilde

Winterdorp Schilde

Heel enthousiast maken wij deel uit van de eerste editie van het winterdorp in Schilde met ECO schaatsbaan van zaterdag 3 december 2016 t.e.m. zondag 8 januari 2017. Contacteer ons voor uw gratis inkomkaart !


Meer Belgen worden vastgoedbeleggers

Meer Belgen worden vastgoedbeleggers

Afgelopen vijf jaar zijn er 17% vastgoedbeleggers bijgekomen. Dat blijkt uit cijfers van KBC en dat merken wij ook duidelijk in onze verkoop.

Vastgoedbeleggingen zijn populair bij 50-plussers

Gemiddeld wordt 20% van de afgesloten leningen vandaag gebruikt om een vastgoedbelegging te financieren. In de leeftijdsgroep 50-plus zijn zelfs 36% van de leningen bedoeld om een vastgoedbelegging aan te gaan. Die leeftijdsgroep heeft budgettaire ruimte die kan geïnvesteerd worden. Ze hebben een gemiddeld inkomen dat hoger is dan jonge mensen en ze blijven ook langer aan de slag. Deze factoren gecombineerd met een zeer lage spaarrente, een volatiel beursklimaat en een historisch lage rente voor woonkredieten, zorgen ervoor dat vastgoed nog steeds een interessante belegging is.

Grotere investeringen

Uit de cijfers van KBC blijkt dat de looptijd van de kredieten stabiel blijft. Opmerkelijk is wel dat het bedrag dat wordt belegd, groter wordt. De afgelopen vijf jaar werd een gemiddeld bedrag van € 245.000 geleend, een stijging van 6%.

Het onderzoek bewijst dat vooral bestaande woningen het goed doen bij de beleggers. Eén op vijf gebruikt zijn investering om een pand in een nieuwbouwproject aan te kopen. De helft van het vastgoed wordt aangekocht om te verhuren, de andere helft wordt aangehouden als tweede woning. Vooral appartementen zijn populair: in 2015 kocht 42% van de vastgoedbeleggers een appartement.

Bron: KBC persbericht


Om deze functie te gebruiken dient u ingelogd te zijn.

Login
Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring op deze website makkelijker te maken. Lees meerVerder gaan